Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Lehetséges e? Feleségemmel...

Sarkanyos77 kérdése:

Lehetséges e? Feleségemmel van egy 15 hónapos gyermekünk. A minap kiderült hogy újabb jövevény érkezik (még a terhesség nem bizonyitott első ultrahang 2 hét múlva).

Figyelt kérdés
Jelenleg feleségem kapja a gyed-et, de ha bizonyított lesz a terhességge lemondana a gyedről amit én viszont igénybe vennék és feleségem pedig táppénzre irátná magát. Jómagam pedig visszamennék dolgozni a gyed mellett. Lehetséges e ez a felállás, hogy feleségem táppénz én pedig gyed + fizetést kapom.

2014. okt. 19. 13:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen lehetséges de neked is meg kell felelni az igénylési feltételeknek de az igényléstől 60 -ig nem nem kapsz még gyed-et.
2014. okt. 19. 13:34
 2/7 anonim ***** válasza:
4%
Gyed mellett lehet dolgozni? Szerintem nem.
2014. okt. 19. 14:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Persze, hogy lehet gyed mellett dolgozni. Ez a gyed extra, az Orbán-kormány találmánya, tök jó. Fizut és gyedet is kapsz. De külön kell igényelned. Nekem a munkáltatómnál minden információt megadtak /pénzügy vagy humánpolitikai osztány/, hogy kinek milyen kérelmet kell írnom. Én kapom a fizum mellé a gyedet is.
2014. okt. 19. 15:13
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehet menni Gyed mellett dolgozni,de csak ha az a gyermeked akinél igénybe akarod venni,már betöltötte az 1 évet.A gyermek 1 éves koráig a gyeden lévő szülő nem dolgozhat.
2014. okt. 19. 15:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor csak nem kérdeztem nagy hülyeséget, köszi a nulla pontot. De nem voltam már én se képben teljesen.
2014. okt. 19. 15:33
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

De azt is megteheti a feleséged, hogy jelzi a munkáltatójának, hogy visszamenne dolgozni. Kiveszi a felgyűlt szabikat, és bejelenti, hogy terhes, így elmegy táppénzre.

Mert ha te igényled, akkor 60 napig választani kell: fizetés vagy gyed. A 61. naptól kaphatod a kettőt együtt.

2014. okt. 19. 16:48
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt javaslom amit az utolsó írt. Én pont így vagyok most. Igaz én vártam a 12. hétig akkor jeleztem, hogy kivenném a felgyűlt szabikat és mikor letelt veszélyeztetettként táppénzre mentem ami indokolt volt az elejétől. Így az elején kaptam gyed+szabi, jelenleg gyed+táppénz, felesleges neked gyedre menni.
2014. okt. 19. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!