Úgy néz ki, hogy jön a kistesó. Nem tudom, hogy mi fog járni utána. Tudnátok segíteni?
ha azért nincs meg a 180 napod, mert gyeden voltál, akkor az lesz az alap, ami az előzőnek.
Én is gyed-be szültem, mondjuk én 6 hónapra visszamenetm dolgozni és papíron dolgoztam is köv. szülésig, csak nem kellett minden nap bejárnom. Akkor mentem be, amikor a férjem itthon volt szabin a fiammal, vagy a nagyik felváltva játszottak vele délig, altatás, aztán mire felébredt, már jöttem haza. Még így is az előző aapja volt az alap, mert szülés előtti 2 hónap az kuka, 4 hónap meg 120 nap sem volt és így nem vehették a napi átlagot (közben a fizum is emelkedett pedig). NEm volt 120 nap, akkor azért nem, mert előtte gyed volt, előző alapot, tehát uugyan annyit kaptam megint a 2.-ra is.
igen, de ha még mindig bizonytalan vagy, hívd fel az oep-et és beszélj ügyintézővel erről.
Az, hogy ha már nem tudsz majd dolgozni és táppénzre kell jönnöd, csak opcionális legyen a kérdésedben, a lényeg, hogy 120 napod biztosan nem lesz, akkor mi jár a 2. gyerekre. Akkor te is biztos leszel már benne.
Ha visszamész papíron, majd táppénzre, a munkáltatódnak fizetnie kell a táppénzed 1/3-át. Tehát akkor "költséges" leszel neki.
Ha nem mész vissza, hanem simán gyeden vagy szülésig, akkor vagy az előző ellátásod alapja, vagy a szerződés szerinti béred lesz az alap. Amelyik a magasabb, azt kapod majd.
A táppénz nem számít bele a csedbe és gyedbe, tehát az teljesen mindegy, leszel-e táppénzen, semmin nem változtat.
Az alapod vagy az lesz amit most kapsz vagy a szerződés szerinti béred vagy ha lesz min. 30 nap tényleges jövedelmed a számítási időszakban az. Amelyikkel a legmagasabb jön ki.
4esnek nem tudom miért ugyanazt az alapot számolták ha visszamentél, főleg ha magasabb volt a fizud mint az előző. Én 2014ben szültem a másodikat akkor még a 10 nap tényleges jöv. Is számított és így magasabb alapom lett pedig az alapfizum nem emelkedett. Igaz 3 hónapba telt elintézni mert a munkaügyes és az oepes is mást mondott. Végül a GM től kértem állásfoglalást mert tudtam hogy mi (a tb tanácsadóval) értelmezzűk jól a tvt. Így visszamenőleg korrigáltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!