Volt valaki még így?
Március 2-óta dolgozok egy új helyen, kb 1hónapja tudom,hogy babát várok
10-hétben vagyok, nem terveztük mert évek óta gyógyszert szedek, de nem akarjuk elvetetni.
Kaptam munkaszerződést 30-napos próbaidővel, az előző lány is elment táppénzre mert babát vár(Ő már a 12-hét után rögtön)
Én úgy tervezem,hogy dolgozok amíg bírok, novemberre vagyok kiírva szeptemberig mindenképp szeretnék.
Viszont a főnököm egyfolytában szívatja a lányt amiért elment.
Nagyon félek hogyha meg tudja,hogy babát várok elküld.
Volt valakivel még így,hogy nem merte a munkahelyén elmondani? Tudom,hogy előbb utóbb ha nem is mondom látszódni fog de igyekszem bő ruhákban járni és amíg lehet titkolom :(
A 30 napos próbaidő lejárta után határozatlan idejű a szerződésed???
HOgy lehet szivatni valakit, aki táppénzen van? Nem küldi tovább a táppénzes papírt?
Én el mertem mondani (vendéglátás), mert mondtam, hogy nem szeretnék táppénzre menni, hanem végig dolgozni, és csedet kezdeni előbb. Sikerült is, 37. hétig dolgoztam. Jó viszonyban váltunk el, bár tudtuk mindketten, hogy nem megyek vissza majd.
Igen határozatlan idejű a szerződésem.
Vagyonőr cégnél vagyok, recepciós
Tehát itt se szabadság, se semmi
Még bérpapírt se kapunk, amióta itt vagyok ez a második cég ahova be vagyunk jelentve.
Állandóan össze vissza...
És a lánynak elkavarták a táppénzes papírját...
Márc. 2 előtt dolgoztál? A szülést megelőző 2 évben kell lenni 365 biztosított napnak, hogy kaphass csedet és gyedet, plusz igényléskor is biztosítottnak kell lenni.
A munkahelyeid közt volt 30 napnál nagyobb megszakítás? Ha igen, akkor csak annyit lehetsz táppénzen, amennyit dolgoztál márc. 2 óta. Ha nincs meg a folyamatos 2 év munkaviszonyod, akkor a táppénzed csak 50%.
Próbaidő alatt elküldhet bármikor. Próbaidő után, ha határozatlan a munkaszerződésed, nem mondhat fel.
Ha nem lesz meg a szülést megelőző 2 évben a 365 biztosított nap, akkor gyesre leszel csak jogosult, ami nem függ munkaviszonytól. Ja, de ha 30 napos a próbaidőd, akkor az gondolom márc. 2-án kezdődött, tehát már lejárt, így védve vagy, nem rúghat ki. Ha elmész táppénzre, a táppénzes papírt te is leadhatod az OEP-nél, ha a munkáltató nem kifizetőhely.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!