Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Tavalyi évben családi adókedve...

Tavalyi évben családi adókedvezmény?

Figyelt kérdés
Sziasztok, tavaly egy gyerekem után érvényesítettem a családi adókedvezményt, de nyáron betöltöttem a 91.terhességi napot második gyermekemmel. Akkor úgy döntöttem még nem érvényesítem a kedvezmént rá, majd az adóbevall@skor egyben kérném. Kérdésem az, hogy mennyi összeget kapok így visszamenőlegesen? Köszönöm!
tegnap 19:22
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

nyáron...

aztán június 1 vagy augusztus 31?

tegnap 19:38
 2/10 A kérdező kommentje:
Elnézését, igen. Június 17 a kiskönyvben
tegnap 19:41
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor júniustól a havi 10 helyett havi 40 jár, ez havi 30 különbözetet fogod megkapni.
tegnap 19:46
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Decemberre is jár?
tegnap 19:48
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
miért ne járna?
tegnap 19:50
 6/10 anonim ***** válasza:
76%
Csak akkor jár, ha van adóköteles jövedelmed.
tegnap 20:09
 7/10 anonim ***** válasza:
79%

6, dehogyis akkor jár.

Ha januárban keresett 3 millát, aztán egész évben semmit, akkor is 12 havi kedvezmény jár.

tegnap 20:12
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igen van adóköteles jövedelmem. Csak olvastam, hogy a szülés hónapját megelőző hónapig jár. De lehet félreértettem, sajnos ezekben az ügyekben nem tudok eligazodni normálisan.
tegnap 20:14
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
8, igen, a magzati. Szülés hónapjára már családi, de ugyanannyi...
tegnap 20:21
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
tegnap 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!