Munkáltatóm nem segít mit csináljak?
Kérdés, hogy be vagy e jelentve. ha be vagy jelentve és már ne vagy próbaidőn, akkor nem rúghat ki védett vagy.
Ahhoz, hogy gyedet kapja, a szülés időpontjában biztosítottnak kell lenned, és a szüléstől visszamenőleg meg kell lennie 365 nap munkaviszonynak.
Mindent intézhetsz magadnak. Leadhatod te a papírokat az oepnél, de kelleni fog munkáltatói igazolás. Azt mindenképpen ki kell verned a főnöködből.
Javaslom, azért mielött a papírok beadása után koppansz, csináltass ügyfélkaput ha még nincs az okmányirodába, és nézd meg az e-bev-en, hogy be vagy e jelentve, mióta és hány órába.
2016. máj. 10. 09:31
2/15 A kérdező kommentje:
Be vagyok jelentve több mint 1éve vagyok itt és még a családi adókedvezményt is vissza kaptam ahogy kell, nem is tudna mást csinálni mint normálisan be jelent mert egyedül vagyok az egész boltra tavaly ki rúgta a kolléganőm baba várás miatt
Én egyszer dolgoztam kínai boltban, hát megvan a véleményem róluk!
Nem segít? Igen, ez várható volt tőlük.
Mindent leadhatsz/intézhetsz magadnak. És védett vagy a fogantatástól számítva, úh nem rúghat ki.
2016. máj. 10. 09:43
4/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szemetek az biztos én már nem sokáig akarok dolgozni mivel egyedül vagyok árut pakolom nehezek a dobozok így táppénzre megyek még az is érdekelne minden hóban vinnem kell neki a tappenzes papírom
Tappenzs papirt én egybol az oepnek postaztam. A munkaltatonak meg szintén ajanlva, tertivevennyel a másolatot. Igy megkapta o is, mé az oep is. Rendesen kaptam vegig a táppénzt. A gyedet\csedet szinten én intéztem. Kérheted az oepet hogy kérje be o az igazolást! Csak sajna ugy hosszadalmasbb folyamat, mint egy normalis eljarasnal. A tobbi doksi meg fent van a neten, kitoltod, alairod, bekuldod. Minden rendben lesz, jar neked minden ellátás!
2016. máj. 10. 10:09
2 hetente fogsz táppémzes papirt kapni. Tehát havi kétszer viszed majd be. Azt nem tudom hogy tp papirral meg lehet e kerülni a munkáltatót de azt hiszem nem.
2016. máj. 10. 10:09
7/15 A kérdező kommentje:
Na most elég bonyolult egy ilyennek dolgozni hangoztatta hogy ez a bolt neki apró pénz arra is gondoltam hogy lehet bezárja de mivel 4bolt fut egy cegnéven elméletileg így sem tudja megszüntetni a munkaviszonyom jól gondolom? Tudom hogy mindent meg fog tenni hogy ne menjek innen gyedre mivel akkor 3 évig az állományban leszek
8/15 A kérdező kommentje:
Akkor én is beküldom az OEPnek neki meg adom a másolatot úgy nem tud mit tenni
Én is az OEPnek vittem azonnal a táppénzes papírt, sokkal jobban jársz te is. És nem rúghat ki!!! Különben mehetsz munkaügyi bíróságra ahol nyerni fogsz, ezt azért majd mondd el neki.
2016. máj. 10. 10:44
10/15 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: