Mennyi idő után nem veszi ki magát rosszul ha terhes lesz a munkavállaló?
Ilyen soha nincs, a munkáltató hátára mindig púp a kismama, akkor is, ha 20 éve dolgozik ott, ezt nem veheted alapul.
Nekem az volt a szempont, hogy ÉN mennyi idő után nem éreztem pofátlanságnak a gyedre vonulást. Munkába álltam, bő két év után kezdtük próbálkozni, innen még egy év volt, mire erőveszteség lettem veszélyeztetettség miatt. Közszférában dolgozom, ott egy fokkal jobban kénytelenek tolerálni az ilyesmit.
Bár én 7 év ott dolgozás után lettem kismama, de 2 év után sem lett volna ciki. Viszont nálunk sok nő dolgozik a munkahelyen, és megszokták, hogy néha elmennek szülni, majd visszajönnek. Ilyen téren rendes a munkahelyem.
A közvetlen főnökeim is azok.
Mivel én vendéglátásban dolgoztam, és nagyon aranyos főnököm volt, így szerencsés voltam.
(bár munkahelytől függetlenül vállalunk gyereket, amikor eljött az ideje.)
Amikor mondtam neki, hogy terhes vagyok, velem örült. Megbeszéltük hogy ha lehet, nem megyek táppénzre, és később nem megyek vissza dolgozni.
De ezt a gyerek tervezésekor tudtam, hogy itt vége a vendéglátós "pályafutásomnak". Mert nem egy gyerekbarát a munkaidő sehol.
Viszont más munkáltatónál mindegy mennyit dolgozik az ember, még külön ki is akar cseszni vele, ha az "teherbe mer esni"...
Kedves utolsó!
Hogy érted azt, hogy nem mentél táppénzre? A szülés időpontjában sem voltál biztosított, vagyis kiléptél mikor megtudtad, hogy terhes vagy?Vagy dolgoztál ameddig bírtad?
Nem léptem ki. Dolgoztam a 37. hétig, és onnan kezdtem a csedet. (ápr.22-re voltam kiírva, márc 31-ig dolgoztam).
Tökéletes terhességem volt, végig jól voltam, szerettem a munkámat, így ez volt a lehető legjobb mindenkinek.
Fiam 2 éves korában szüntettem meg a munkaviszonyom (de addigra már el lett adva a cég, tehát egy számomra vadidegen ember lett a munkáltatóm).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!