Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mi történik a 36. héttől...

Mi történik a 36. héttől (eddig dolgozom) ha csak szülés után veszem igénybe a CSEDet?

Figyelt kérdés
Táppénzre vesznek addig? Utána a CSEDhez a kérelmet, meg a születési anyakönyvi kivonat másolatát eljuttatom a munkáltatónak , ahol aláírják, és akkor meg is igényelhető? köszönöm
2016. ápr. 7. 13:59
 1/2 anonim ***** válasza:

Én csak a szülés után vettem igénybe a CSED-et. Ha csak a 36. hétig dolgozol és nincs lehetőség arra, hogy otthonról folytasd, akkor 1.mégis elkezded a CSED-et, 2. táppénzre mégy (ezt te intézed a nődokiddal és a háziorvosoddal, majd a munkáltatóddal). Nyilván, ha otthonról tudod folytatni, akkor ezek nem állnak fenn.

Én szülés után, amikor megjött az anyakönyvi kivonat, bementem (2 héttel később jött meg) és beadtam a kérelmet is. TAJ kártya még nem volt, de a taj számáról kértem igazolást az oep-től, és azt is bevittem. Nekem ott a munkahelyen fénymásolták le ezeket, nem engedték, hogy csak másolatot vigyek.:)

2016. ápr. 7. 14:06
 2/2 anonim ***** válasza:
nekem volt 22 nap szabim a szülés évére (nem vettem ki semmit abban az évben szülésig) és megbeszéltem a munkáltatómmal hogy adja ki egyben - így persze szülés után nem jár majd a szülési szabadságra de mivel úgysem akarok oda visszamenni nem is bánom. És így nem kellett táppénre mennem. dolgoztam 36. hétig utána 22 nap szabi, és szülésig talán 4-5 nap maradt amit táppénzen töltöttem
2016. ápr. 7. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!