Hogyan történik a szülés?
Akkor nem tartasz semmit, jön minden.
Nálam elakadt a szülőcsatornában, egy pár centis katéterrel csapolgatták a hólyagomat, hogy nehogy az akadályozza, vagy a nyomástól szétdurranjon.
Széklet is kikerült.
A személyzet ezzel nem foglalkozik, két mozdulattal takarítanak és csinálják tovább a dolgukat.
Egyébként ott amúgy is vér, magzatvíz is ömlik. Az eü személyzet nem azzal foglalkozik, hogy osztályozgassák a kiérkező testnedveket, hogy melyik mi, maximum a komolyabb vérzésre figyelnek fel.
Tartsd szem előtt, hogy egy szülésznő/orvos heti 10-15 szülést levezet, 10-30 éve. Előtte a képzésen a boncolástól a csúnyán elfertőződött nemiszervekig sok mindent láttak és mégis ezt a pályát választották. Nem a kényes gyomrú emberek szakmája, úgyhogy ők ezzel nem foglalkoznak.
Sőt, nekem annyira trancsírozós lett a szülés, hogy egy hétig az ánuszom se működött rendesen. Amikor az anyakönyvi hivatalból jött ki valaki adatokat egyeztetni, elrepült egy galambraj, minden igyekezetem ellenére. Megszeppenve ránéztem, hogy "bocsánat, még nem javították meg a szelepet..", ő lazán megrántotta a vállát, hogy "ááá, hagyja, legalább tudjuk, hogy minden átjárható és nincs összenövés!". Szóval még ők se akadnak fenn ilyeneken.
"ott amúgy is vér, magzatvíz is ömlik" ?????? Ömlik a vér??? Mivan????
Amikor nyomni kell, akkor tolófájásokat érzel és hidd el, nem foglalkozol azzal, hogy mi jön ki. :) Katétere(het)nek, a kaki meg jön ha jönnie kell. Én kaptam beöntést , de ennek ellenére jött egy pici. Letörlik és kész. Nem foglalkoznak vele, ez bármikor előfordulhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!