Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan történik a szülés?

Hogyan történik a szülés?

Figyelt kérdés
Első gyerekemet várom s érdekelne, hogy amikor jönnek a fájások s nyomni kell, mi történik a vizelet tartással?
2015. nov. 10. 20:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Először jönnek a fájások, a tágulási rész, akkor még nem kell nyomni. Ez eltart néhány órát. Utána jönnek a tolófájások, amikor már nyomni kell. Akkor a legkevésbé sem fog érdekelni a vizelettartás (sőt a széklettartás sem).
2015. nov. 10. 21:10
 2/8 anonim ***** válasza:

Akkor nem tartasz semmit, jön minden.

Nálam elakadt a szülőcsatornában, egy pár centis katéterrel csapolgatták a hólyagomat, hogy nehogy az akadályozza, vagy a nyomástól szétdurranjon.

Széklet is kikerült.

A személyzet ezzel nem foglalkozik, két mozdulattal takarítanak és csinálják tovább a dolgukat.

2015. nov. 10. 21:12
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia, én is úgy voltam mint a második. Nekem is folyamatosan katéterezték a húgyhólyagomat, nehogy valami baj legyen, de még így is jött egy kis vizelet, ha nem volt fönt a katéter, de hidd el, hogy abban a pillanatban ez érdekelt a legkevésbé. Mondhatjuk úgy is, hogy ott és akkor föl sem fogtam, hogy oda pisiltem. Nem is éreztem, hogy pisilnem kell, hanem a lányom feje nyomta nagyon. Utólag gondolkodtam rajta, hogy ilyen is volt. Hidd el senkit nem fog zavarni, láttak ők már cifrábbakat is. Könnyű és gyors szülést neked :-)
2015. nov. 10. 22:00
 4/8 anonim ***** válasza:
Remekül leírták. Elobb a tagulasi fájások ez a nehezebb es utána tolofajas. Hidd el ott es akkor mindegy. Mi jon ki az emberből. Nalam mind a kétszer volt beöntés. Az elsőnél csaszar lett 12ora utan masodjara mar sima. En nem figyeltem csak arra hogy pihenjek a fajasok között de végen mar nem volt idő 2fajas kozott. Könnyű szülést.
2015. nov. 10. 23:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Egyébként ott amúgy is vér, magzatvíz is ömlik. Az eü személyzet nem azzal foglalkozik, hogy osztályozgassák a kiérkező testnedveket, hogy melyik mi, maximum a komolyabb vérzésre figyelnek fel.

Tartsd szem előtt, hogy egy szülésznő/orvos heti 10-15 szülést levezet, 10-30 éve. Előtte a képzésen a boncolástól a csúnyán elfertőződött nemiszervekig sok mindent láttak és mégis ezt a pályát választották. Nem a kényes gyomrú emberek szakmája, úgyhogy ők ezzel nem foglalkoznak.

Sőt, nekem annyira trancsírozós lett a szülés, hogy egy hétig az ánuszom se működött rendesen. Amikor az anyakönyvi hivatalból jött ki valaki adatokat egyeztetni, elrepült egy galambraj, minden igyekezetem ellenére. Megszeppenve ránéztem, hogy "bocsánat, még nem javították meg a szelepet..", ő lazán megrántotta a vállát, hogy "ááá, hagyja, legalább tudjuk, hogy minden átjárható és nincs összenövés!". Szóval még ők se akadnak fenn ilyeneken.

2015. nov. 11. 07:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Nálam röviden így zajlott. 10-12perces fajások. 5percesnél kórház,beöntés.majd 2 perces fájások. 16 óra múlva toló fájás és 2nyomás kint a baba:-) nem pisiltem,nem kakiltam be :-) a babám is teljesen tisztán született meg.
2015. nov. 11. 09:23
 7/8 anonim ***** válasza:

"ott amúgy is vér, magzatvíz is ömlik" ?????? Ömlik a vér??? Mivan????

Amikor nyomni kell, akkor tolófájásokat érzel és hidd el, nem foglalkozol azzal, hogy mi jön ki. :) Katétere(het)nek, a kaki meg jön ha jönnie kell. Én kaptam beöntést , de ennek ellenére jött egy pici. Letörlik és kész. Nem foglalkoznak vele, ez bármikor előfordulhat.

2015. nov. 11. 09:25
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, remélem könyű szülésem lesz, már mint amennyire könyű lehet. 😊
2015. nov. 11. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!