Mi történik ha Streptococcus szűrés előtt jön a baba?
Figyelt kérdés
Régebben nálam már kimutatták a streptococcust hüvelyváladékból. Igaz az már legalább 6 éve volt, de felmerült bennem, hogy ha már 1* volt akkor hajlamosabb vagyok rá. Az érdekelne, hogy ha előbb érkezne a baba mint,hogy a szűrést elvégzik (nálam a 36. hét végén lesz) akkor én már nem kaphatok szüléskor antibiotikumot? Mert azt olvastam,hogy pozitív eredménynél a vajúdás alatt kap a kismama gyógyszert, hogy a baba ne fertőződjön szülés közben. Úgy olvastam elég súlyos következményei vannak a babára nézve ezért kérdezem.2016. febr. 22. 10:08
1/6 anonim válasza:
A 36. héten szültem magzatvízelfolyással és ekkor még nem volt szűrésem. A korai magzatvízelfolyás miatt kaptam antibiotikumot, ha jól emlékszem 12 óránként vajúdás és gyermekágy alatt. Hagyták, hogy simán megszüljem a gyermeket.
2/6 A kérdező kommentje:
Akkor ha még nem volt szűrés ugyanúgy adnak antibiotikumot biztos ami biztos alapon? Ez azért megnyugtató, megkérdezhetem melyik kórházban szültél? Köszönöm!
2016. febr. 22. 12:01
3/6 anonim válasza:
Igen, legalábbis az esetemben így tettek. Debrecen Klinikák.
4/6 anonim válasza:
Nekem magánorvosom volt és nem vettek le tenyésztést.Szülés közben sem kaptam antibiotikumot. Azóta sem kérdeztem meg, hogy elfelejtették-e vagy csak azért maradt el, mert pont akkor (36. hét) antibiotikumot kellett szednem.
5/6 anonim válasza:
Ahol en szulok az a szokas, hogy eredmeny ide vagy oda, szuleskor a kismamaknak infuzioban nyomatjak a gyogyszert is. A dokim kifejtette, hogy a huvely floraja olyan gyorsan tud valtozni, hogy hiaba veszik le a 36.heten, lehet hogy 2 nap mulva osszeszeded. Vagy hiaba van minden rendben szules elott 2 nappal, szulesig hatalmas fordulatokat tudnak venni a dolgok. O mondjuk ezert tartja feleslegesnek ezt a szurest, ettol fuggetlenul termeszetesen mindig leveszi a kenetet. En pl az elsovel streptos voltam, de mivel 9 nappal hamarabb szultem nem tudtam vegig szedni az antibogyot, a masodikkal semmi nem volt, viszont a gyogyszert ugyanugy kaptam az infuzioban. Szoval semmi gond nyugi!
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!!
Azért kérdeztem, mert az orvosom nondta,hogy mikor legközelebb megyek kenetet fog venni,akkor nem is nagyon foglalkoztam vele,pár napra rá itthon olvastam, hogy a 36 héten nézik a streptococcust..akkor esett csak le, hogy amiatt lesz a kenetvétel. Kicsit beparàztam mivel nekem már korábban volt, de nem mondtam neki, mivel nem tudtam,hogy jelentősége lehet. Közben ő szabira ment,ráadásul külföldre,én meg azon agyaltam mi lesz ha előbb jön a baba és nem kapok gyógyszert..
De megnyugtattatok,Köszönöm :)
2016. febr. 24. 12:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!