Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Miért nem stimmel a gyed...

Miért nem stimmel a gyed összege a hónapban? Hogy számolják el a különböző hosszú hónapokat?

Figyelt kérdés
Bruttó bérem 220000 Ft. Februárra adókedvezménnyel egy gyerek után kaptam 120505 Ftot, most márciusra pedig 126555 Ftot. Úgy számoltam hogy napi 3850 Ft jár, de a különböző hosszú hónapokra nekem fura igy. Az adózónás kalkulátor is ilyesmi összegeket ír, és a 31 napos hónapokra is csak kb 116000 Ftot ad ki. Vagy hogy számolják akkor az adott hónap napjait?
2016. ápr. 5. 09:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem sem ugyanakkora összeg jött mint az előző 31 napos hónapban...
2016. ápr. 5. 10:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Akkor ha te irtad ki nemrég a kérdést irtam neked :) Felhivtam őket de nem tudott semmit mondani az ügyintéző csak hebegett hogy irjak emailt és 21 napon belül válaszolnak. Nekem januárban igyan még tört gyed járt de most napi 3810 ft a gyedem és 2 nappal többre csak 6050 fttal kaptam többet... egyszerűen nem értem
2016. ápr. 5. 10:57
 3/6 anonim ***** válasza:
A max gyed adóval én úgy tudom nettó 116 ezer,nem is tudom hogy kaphattál többet.Tehát bármennyi béred van,ha max gyedes vagy ,akkor 28 és 31 napoon is ennyinek kell járnia,mert többet nem adhatnak.
2016. ápr. 5. 11:22
 4/6 A kérdező kommentje:
Ó. Majdnem maximumos a gyeden pár ft híján. Akkor 31 napra se jár több a maximum miatt? Feltételeztem a2 nappal többre annyival több jár de akkor korlát itt is a maximális összeg, ezért ad ki a kalkulátor is csak 1000 fttal többet a 31 napos hónapokra? Igy már érthető lenne...
2016. ápr. 5. 11:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Így van. A nettó maximum gyed (adókedvezmény nélkül) 116.000 Ft. Ennél nem kapható több még 31 napos hónapnál sem.
2016. ápr. 5. 13:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Kérdés mennyi gyedet állapítottak meg neked napi összegre és mikor, mert nem mindegy, hogy tavaly ugye max gyedbe esnél (elvileg), idén már nem, idén a max összeg amit kaphatnál 1 gyerek után járó kedvezménnyel 126.550 Ft.

Nekem egyébként hasonló összeg jött ki a hónapokra ha visszaszámolom (ezért is lenne érdekes, hogy pontosan mennyit állapítottak meg napi összegnek). kb 1500 ft különbséggel (ez valszeg a napi összeg megállapítása miatt van). Úgyhogy jól van számolva.

2016. ápr. 6. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!