Heti 20 órás minimálbérből hogy lehet a legjobban kijönni? 5 éve így dolgozom.
36 hetesen mehetsz csedre 28 nappal a kiìrt dàtum előtt. De a 4 óràs minimàlbér az kb 36.000Ft ennek kapod a 70%-àt azaz 25.000Ft-ot minusz a 16% szjadó. Gyedként pedig szintúgy a 70%-a jàr csak ott màr többet vonnak 10%+16%. Jobban jàrsz ha csak gyest igényelsz mert az is több lesz.
A tp meg 50% vagy 60% attól függ mennyi munkaviszonyod volt előtte. Tehàt az kb 18.000Ft lesz,ha a 31. héttől nem akarsz dolgozni.
Magyaràn hajadra kenheted ezt a munkaviszonyt,olyan mintha nem is lenne. Alanyi jogon is többet kap az aki egyàltalàn nem dolgozott.
3. válaszoló! Hogy jött ki neked 36ezerre a 4 órás minimálbér? Lehet, hogy nettóba annyi körül van, de akkor meg nem jó, ahogy számoltál. Mindig bruttóból kell számolni.
Nem érdemes a gyest választania gyed helyett, mert még így is több lesz a gyesnél, meg a gyed első fél évére szabadság illeti meg, tehát ha majd visszamegy dolgozni, jól fog az is jönni.
itt tényleg csak 2-3.000.- van szó, nem tudom, hogy ez ér-e annyit, hogy elmenj egy tanácsadóhoz, de ő tuti megmondja mi a legjobb neked.
a tp a fizud 60%-a. a gyed a fizud 70%-a. cseden ugye ugyanannyit lehetsz, 180napot, bármikor is kezded, tehát ez nem képezi a számítás alapját.
szóval 31 hetesen tp-re mész, 36 hetesen csedre, majd 180 nap múlva gyedre a gyerek 2 éves koráig, akkor jársz jobban, ugye így a fizudnak a 10-ával kapsz többet a 2 év alatt 28 napig.
4# es
Úgy jött ki hogy ott van a KB szócska. Tippeltem a 8 óràsból ami 73ezer valahànyszàz. De ha ennyire kukacos vagy akkor tessék:
52500Ft a bruttó
34388Ft a nettó
Csecsemőgondozási díj
átlagos havi nettó összege: 31 238 Ft
Gyed
átlagos havi nettó összege: 27 563 Ft
Gyes
átlagos havi nettó összege: 25 650 Ft
Amit te írtál az nagyon messze volt az igazságtól. Mivel 36ezerrel számoltál az 52ezer helyett. Hiába írtad, hogy kb, az ilyen kis összegnél ekkora tévedés sokat számít.
És kösz a levezetést, de én ezt már tegnap kiszámoltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!