22 hetes terhes vagyok (4 órás állással,39950 ftos fizetéssel papiron) és a főnököm azt mondja nem jár nekem semmilyen gyed, csed stb. Tényleg semmilyen támogatás nem jár nekem (csak gyes. , cs. Pótlék)?
nem érzel egy kis ellentmondást a két mondata között: "nem jár neked semmi sem" és "mondjak fel, hogy ne kelljen neki fizetnie utánam"?:)
180 napnak lennie kell, és neked bőven megvan (vagyis akkor, ha nem rúg ki, hanem a szülés napján is állásban vagy).
és, már nem kell írásban bejelenteni a terhességet, nyugi! szóban sem.
nem írod, hogy bruttó vagy nettó ez a jövedelem, de sajnos a gyes összegét csak kb. 5 ezer Ft-tal fogja meghaladni a GYED-ed összege...
családi adókedvezményt érvényesíti a férjed? határozatlan a szerződésed vagy a főnököd jóindulatán múlik, hosszabbít-e majd?
29 hkm
eloszor is: neki.semmit sem.kell fietnie utanad ha nem leszel.veszelyeztetett. a csedet gyedet es mindent az allam fizet nem a munkaltato!
masreszt jogosult leszel mindnere ha a szules napjn biztositott vagy es az azt megelozo 2 evben rendelkezel 365 nap biztostotti idovel.
harmadreszt nem mondhat fel neked ha terhes vagy, eszedbe ne jusson semmit alairni.
6-os válaszoló! Tévedésben vagy! Azért kell fizetnie, táppénz hozzájárulást, ha táppénzre megy, illetve a csed időtartamára, meg a gyed első félévére szabadság illeti meg az anyát, és azt is ki kell fizetnie, mikor az anya visszamegy.
A 6-os kódot meg felejtős, arra külön szabály vonatkozik. 9-es kóddal szokták kiírni a kismamákat.
Ha a nettód 39950.-, akkor a bruttód 60992 Ft.
Ebben az esetben a csed: 60992x0,7= 42694-16%= 35.863 Ft
gyed: 31594 Ft
Szóval azért több a csed és gyed, mint a gyes. Ja, és ezekből lehet családi kedvezményt is érvényesíteni, a gyesből nem.
Kedvezménnyel: csed: 42694 Ft, gyed: 41594 Ft.
Semmi esetre se mondj fel. Ne érdekeljen, mit mond a főnök, a lényeg, hogy semmit ne írj alá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!