Gyesből a munkába? Vagy nem?
Mit szeretnél megváltoztatni? Hogy 3 éves koráig ne lehessen felmondani az anyának?
3 éves korig kötelesek visszavenni, csak ha már visszavettek, ki is rúghatnak bármikor, jelenleg ez a helyzet.
Én ugyan ezt írtam mint te.! Én azt hiszem nem csak én vagyok olyan helyzetben,hogy vissza kellene állnom a munkába. De mivel 2 gyermekes anyuka vagyok, nem lesz könnyű állandó elutasítások, mert gyermekem van!?
Jobb lenne, ha tényleg az anyukáknak legalább fél évig biztosítanák a munkába állást.
"hogy szülés után nem fogok tudni elhelyezkedni dolgozni."
Már miért is nem??? Szerinted minden anya otthon ül a gyerekkel???
Nem értek veled egyet, én azt mondom, mindenki gondolkodjon előre.
Én vendéglátásban dolgoztam szülés előtt 12 évig, ez a szakmám is. Szerettem benne dolgozni. De tudtam, hogy gyerek mellett nem fogok tudni. Ezért gyed alatt elvégeztem egy OKJ-s képzést, és most az új szakmámban dolgozok.
"szüljünk gyerekeket, de hova a nyomorba? "
Nem, meg kell teremteni előtte a feltételeket, és kell annyi tartaléknak lenni, hogy meg tudjatok élni. Ja, és nem a gyerek 3 éves korában kell nekiállni munkát keresni...
A munkáltató részéről belegondoltál ebbe? ha én azt mondtam volna a sörözőben, hogy mostantól csak 8-4-ig dolgozok, hétvégén soha, akkor fel kellett volna venni még egy embert, ami lehet csődbe viszi a kis Kft-t.
Az tényeleg jó lett volna, hogy nem csak én, hanem 2 másik kollégám is munkanélküli lett volna, mert engem "kötelező normál munkaidőben dolgoztatni"...
SZóval keress olyan munkahelyet, ahol H-P 8-4-ig van munkaidő, vagy összeegyeztethető apukáéval...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!