Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyesből a munkába? Vagy nem?

Gyesből a munkába? Vagy nem?

Figyelt kérdés
Sziasztok azért írok, mert sajnos az a tény fogad, hogy szülés után nem fogok tudni elhelyezkedni dolgozni.A régi munkahelyemre nem vesznek vissza. A törvényben az áll, hogy védett az anyuka, de mégsem, mert simán fel lehet neki mondani. Akkor ez hogy is van szüljünk gyerekeket, de hova a nyomorba? Ki ért velem egyet? Szeretném ha annyian össze tudnák egy jelzéssel jönni, hogy érdemes legyen ezt megváltoztatni.?

2016. márc. 2. 13:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Mit szeretnél megváltoztatni? Hogy 3 éves koráig ne lehessen felmondani az anyának?

3 éves korig kötelesek visszavenni, csak ha már visszavettek, ki is rúghatnak bármikor, jelenleg ez a helyzet.

2016. márc. 2. 13:16
 2/5 A kérdező kommentje:

Én ugyan ezt írtam mint te.! Én azt hiszem nem csak én vagyok olyan helyzetben,hogy vissza kellene állnom a munkába. De mivel 2 gyermekes anyuka vagyok, nem lesz könnyű állandó elutasítások, mert gyermekem van!?

Jobb lenne, ha tényleg az anyukáknak legalább fél évig biztosítanák a munkába állást.

2016. márc. 2. 13:27
 3/5 anonim ***** válasza:
52%

"hogy szülés után nem fogok tudni elhelyezkedni dolgozni."

Már miért is nem??? Szerinted minden anya otthon ül a gyerekkel???

Nem értek veled egyet, én azt mondom, mindenki gondolkodjon előre.

Én vendéglátásban dolgoztam szülés előtt 12 évig, ez a szakmám is. Szerettem benne dolgozni. De tudtam, hogy gyerek mellett nem fogok tudni. Ezért gyed alatt elvégeztem egy OKJ-s képzést, és most az új szakmámban dolgozok.

"szüljünk gyerekeket, de hova a nyomorba? "

Nem, meg kell teremteni előtte a feltételeket, és kell annyi tartaléknak lenni, hogy meg tudjatok élni. Ja, és nem a gyerek 3 éves korában kell nekiállni munkát keresni...

A munkáltató részéről belegondoltál ebbe? ha én azt mondtam volna a sörözőben, hogy mostantól csak 8-4-ig dolgozok, hétvégén soha, akkor fel kellett volna venni még egy embert, ami lehet csődbe viszi a kis Kft-t.

Az tényeleg jó lett volna, hogy nem csak én, hanem 2 másik kollégám is munkanélküli lett volna, mert engem "kötelező normál munkaidőben dolgoztatni"...

SZóval keress olyan munkahelyet, ahol H-P 8-4-ig van munkaidő, vagy összeegyeztethető apukáéval...

2016. márc. 2. 13:28
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán értem, hogy mit akarsz megváltoztatni? Mégis, ha egy munkáltató, nem tud, akar kisgyerekest alkalmazni, hogy tudná bárki is rákényszeríteni. Még ha rá is tudná, senkinek nem lenne jó. Legkevésbé a kényszerből felvett dolgozónak.
2016. márc. 2. 13:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy az okj-s képzésen örültek volna ha 2 gyerekkel beállított(amúgy meg 2 szakmám van) férjem egyedül vasárnap van itthon. Hogyan? Az oviba 4 re oda kell érnem a gyerekért. A közelben nincs munka, mert ugye munkáltató az ígéretét megszegte. Úgy jöttem el szülni, hogy visszavesznek!
2016. márc. 3. 06:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!