Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Munkába állásnál kell valamit...

Munkába állásnál kell valamit jelenteni, ha igen, hova?

Figyelt kérdés

Kisfiam 15 hónapos, úgy hozta az élet, hogy munkába kell állnom. Gyest kapok és családi pótlékot, mert mikor bejelentettem a munkahelyemnél, hogy jön a baba, kirúgtak.. és sajnos így gyedre tgyásra nem lettem jogosult.

Ha most munkába állok kell jelentenem valahol? Heti 30 órát dolgozok majd, de úgy tudom, hogy bármennyit lehet 1 éves kor után. Segítene aki jártas ebben?

2015. dec. 15. 17:52
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia! Én gyed mellett megyek vissza dolgozni heti 40 órába, én felhívtam az OEPet és aut mondták, hogy nem kell sehova bejelentenem,majd kapom a munkabért és a gyedet is. Szerintem a gyesnél is így van, de ha nem vagy biztos benne, hívd fel a MÁĶot.

Egyébként teljesen jogellenesen rúgtak ko terhesen, ezt munkaügyi törvény tiltja.

2015. dec. 15. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!