Második gyermekemmel vagyok gyesen,a gyedem 2 hónapja járt le,így még az elején vagyok.Első gyermekem bölcsis volt,nem bántam meg,de most hogy már kettő van és a nagyobbik iskolás,még nem megyek vissza dolgozni,viszont ez a kevés pénz egy kicsit aggasztó.Már most elég nehéz kijönni belőle és ha jön a fűtésszezon nem is tudom hogy lehet ezt a kis pénzt beosztani.Persze apuka dolgozik.
Szerintem sem. Otthoni munkával ki kell egészíteni. Akármihez is értesz, próbálj kreatív lenni.
2015. szept. 29. 14:50
4/20 H_Vivien válasza:
Csak a GYES-ből sehogy sem. Nekem 94e forint a GYED-em,a GYES ennél kevesebb. Ez az összeg fedezi a rezsit. És még nem fizettem ki a lakáshitelt, nem vettem a gyereknek pelust stb., és nem ettünk. Szóval csatlakozom az előttem szólóhoz. Sehogy.
2015. szept. 29. 14:51
5/20 anonim válasza:
Ha ennyire nehéz, miért nem dolgozol? Ennyi pénzből nem lehet megélni, ez egyértelmű, akkor lehet csinálni, ha apuka egyedül keres eleget az egész családra, elég 1 fizetés is.
2015. szept. 29. 14:57
6/20 anonim válasza:
Csak akkor megy ez, ha az apuka nagyon jól keres és abból kijöttök. De ha nem megy, akkor menj vissza dolgozni, szerintem ez nem is kérdés.
2015. szept. 29. 15:10
7/20 anonim válasza:
Megélni sehogy.
Ha apuka jól keres, akkor az ő fizetéséből meg lehet, de ha nem és vissza tudsz menni dolgozni, akkor az a megoldás.
Kérdezz rá a részmunkaidőre, hátha van olyan pozíció a munkahelyeden.
2015. szept. 29. 15:13
8/20 Kitti85 válasza:
2 gyerekünk van. A nagy 4 lesz októberben most kezdte az ovit a kicsi nyáron múlt 2. Kezdettől fogva gyest kapok mert hiába dolgoztam 10 órákat 4 órásra voltam bejelentve. A férjem sem keres kimagaslót és hitelünk is van. De jó beosztással meg lehet csinálni. Mondjuk nekünk könnyebb mert elejétől kezdve ennyi van. És abszolút nem nélkülözünk csak nem veszünk felesleges dolgokat illetve magunknak olcsóbbakat veszünk pl. Dm márkás tusfürdők ilyesmik. Édességeket sem veszünk imádok sütni ezért azt eszik a fiúk :) Szerencsére a méretem sem változott így a ruhatáram is a régi, egész jól bírják :)
2015. szept. 29. 16:05
9/20 anonim válasza:
a GYES nem keresetpótló juttatás. Van olyan is. De nem a GYES az. a GYES ahogy az elnevezésében is benne van egy segély! nem arra való hogy abból élj meg. a Gyermeggondozási Díjat azért kapod mert otthon vagy a gyerekkel. ez tehát magasabb összeg. De aki utána nem megy el dolgozni, az SEGÉLYT kap. Ez van. Ha tetszik ha nem, dolgozz mellette részidőben.
Sok ember meg azért nem szül 40 éves kora előtt, mert dolgozik hogy legyen egzisztenciája, mivel állambácsi elviszi a fizetése 40%-50%át, hogy tudja finanszírozni az olyan pénzbeli ellátásokat mint a GYES.
Dolgozz.
Egy 29 éves anyuka aki nem feltétlen akarja védeni a 40 éveseket, de azért na.
2015. szept. 29. 17:27
10/20 anonim válasza:
Nehezen. Ha a férjed fizetése majdnem elég a megélhetésetekre, akkor igen. Mi éppen kijöttünk, de az extra dolgokat a korábbi megtakarításokból fedeztük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!