Gyesből, családiból vonható le mondjuk BKK tartozás?
Ma jött ki nekem egy felszólító levél,ugyan nem végrehajtós,hanem csak sima figyelmeztetés.Úgy tudom,nem vonható le semmi olyanból tartozás,ami a babát illeti meg.
Vagy tévedek?Ha igen akkor csak 33%-ot vonhatnak de azt is csak bírósági végzéssel,igaz?
A számlám a párom nevén van,ha oda utaltatom,akkor is letudják vonni? Én csak társkártyás vagyok!
Vagy maradjunk a tuti biztos Postás kihozós témához?
Ki mit tud erről?
Fontos lenne!
Köszönöm!
Le tudják vonni minden jövedelmedből, kivéve a mentes részt. (De az csak rész, szépen apránként akkor is le fogják vonni, ráadásul egyre többet és többet, a kamatok meg költségek miatt!)
És az, hogy ez "csak" felszólítás, az első lépés. Ha nem reagálsz, lesz belőle fizetési meghagyás, aztán végrehajtás... Csak addigra megtriplázódik a tartozás.
Én úgy tudom, hogy gyesből, családiból nem vonhatnak. Nemrég volt is egy kérdés, és ott a kérdező utána járt, és ezt a választ kapta. Viszont ezzel csak ideiglenesen jártok jól. Ahogy egyre jobban húzódik a behajtás, egyre növekszik a tartozás. És nem mindig leszel gyesen, előbb utóbb csak dolgozni fogsz, és akkor hiába utaltatod a fizetésed a párod számlájára, közvetlenül a munkáltatótól is kérhetik a levonást. Csak akkor már jóval több lesz a tartozás, mint most. Az elévülésben se nagyon bízzatok, mert minden egye felszólítással illetve behajtási kísérlettel újra indul az 5 év.
Inkább fizessétek be.
Kedves utolso...
Az elevules egy fogalom amely letezik a jogrendszerben.
Ha ah elevulesi idon belul tortenik elevulest megszakito cselekmeny akkor persze hogy nem evul el.
De ettol meg elevulesi ido van.
Bkk es telefon-internet tartozasnal ez 1 ev.
Bankk koveteleseknel pedig 5 ev viszont 2014.03.15 ota mar egy tertivevenyes felszolito level nem szakitja meg ezt az elevulesi idot.
Ptk-t kellene atfutni. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!