Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogyan lehet a gyesből megélni?

Hogyan lehet a gyesből megélni?

Figyelt kérdés
Második gyermekemmel vagyok gyesen,a gyedem 2 hónapja járt le,így még az elején vagyok.Első gyermekem bölcsis volt,nem bántam meg,de most hogy már kettő van és a nagyobbik iskolás,még nem megyek vissza dolgozni,viszont ez a kevés pénz egy kicsit aggasztó.Már most elég nehéz kijönni belőle és ha jön a fűtésszezon nem is tudom hogy lehet ezt a kis pénzt beosztani.Persze apuka dolgozik.
2015. szept. 29. 14:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Gyesből nem lehet kijönni. Apának legalább egymaga kell közel 400 ezret hazavinni, 2 gyerek mellett, ha az anya nem dolgozik. Miért nem mész el dolgozni? A nagy iskolás, a kicsit is beadhatod bölcsibe, mint anno a nagyot. Mi az akadálya? Sokan csinálják így, még 3 kisgyerek mellett is. Most azért nem mész vissza dolgozni mert 2 gyereked van? Most komoly? Inkább nyomorogtok, apa meg szakadjon meg?

Ne haragudj, de ez abszurd. Inkább kapargatod a pénzed csak dolgozni ne kelljen? Gyes+csp 2 gyerekre kb. 50 ezer. Ha ez nem elég a férjed fizuja mellé, akkor min gondolkodsz? Inkább veszel szarabb kaját a gyerekeknek? Vagy mi? Nem is értem, főleg, ha van munkahelyed, ahonnan eljöttél gyedről.

2015. szept. 29. 21:35
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. A gyes nem is arra van, hogy megélj belőle, csak egy kis plusz juttatás. Ha apuka keres annyit, hogy elég legyen mindenre, akkor nincs gond, de ha nem jöttök így ki, akkor meg kellene fontolni, hogy inkább a 2-at is bölcsibe adod, és visszamész dolgozni.
2015. szept. 29. 23:18
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,a néhány negatívra reagálnék azért.Nem nyomorgunk,van mit ennünk,apuka nem dolgozza agyon magát,8 órában dolgozik mint régen is!Ezt az egy évet még szeretném a gyerekeimmel eltölteni,mert ilyen nem lesz többet aztán,ezért nem megyek még vissza dolgozni 2 műszakban,mert akkor a gyerekekkel is keveset találkozok majd ,apukával meg csak hétvégén szinte.
2015. okt. 1. 14:47
 14/20 anonim ***** válasza:
üdv a való világban. nálunk apuka 10 órát dolgozik, én pedig még gyeden vagyok, de ahogy lejár megyek vissza dolgozni. Az embernek mindig van választása. Te a Gyest választottad. Ez így rendben van. De az nem kereset, hanem egy segély.
2015. okt. 1. 15:02
 15/20 anonim ***** válasza:
Apukának semmivel nem kell többet dolgoznia, szuperül megéltek.... pontosan miről szól akkor a kérdésed? Vagy az érdekel, hogy más hogy tud megélni egy segélyből?
2015. okt. 1. 15:09
 16/20 A kérdező kommentje:
Segély,igen,mégis sokan élnek ebből,na és?A gyerekeim miatt élünk ebből mi is?Azért nem dolgozik többet apuka,mert nem mindig van túlórázási lehetőség.Csak arra voltam kíváncsi más hogyan jön ki ebből a kevés kis SEGÉLYBŐL!
2015. okt. 1. 15:23
 17/20 anonim ***** válasza:
nyugi, csak máskor esetleg azt kérdezd már meg, amit tudni szeretnél...
2015. okt. 1. 15:26
 18/20 anonim ***** válasza:
46%
kijönni belőle meg megélni belőle nagyon nem ugyanaz. egyébként értem a kérdést, csak nem jól tetted fel.
2015. okt. 1. 15:47
 19/20 anonim ***** válasza:

Ahol felmerül a kérdés, hogy hogy lehet kijönni a gyesből, ott el kellene gondolkodni a munkán. Ha nem akarsz dolgozni, akkor meg ne panaszkodj, hogy elég nehéz már most kijönni. Igen, ha bejön a fűtés, az nem olcsó. Nem tudom, csak kifogás, hogy még 1 évet a gyerekeiddel akarsz lenni.

Igaza van annak, aki azt írta, hogy üdv a való világban. Érdekes, első gyerekeddel nem akartad kihasználni az 1 év gyest otthon? Szerintem nem tudod összeegyeztetni a családot és a munkát és otthon kényelmes neked. Csakhogy ezt azok engedhetik meg maguknak, ahol apa kényelmesen el tudja tartani egyedül a családot. Te azt írod, hogy már most nehéz kijönni anyagilag. Igen, a családodnak le kell majd mondania dolgokról 1 évig. Szerintem nem akarsz dolgozni. Nők ezrei dolgoznak úgy, hogy több gyerekük van és a legkisebb bölcsis. Próbálj részmunkaidőt keresni, nagy segítség lehet.

2015. okt. 1. 17:38
 20/20 anonim ***** válasza:
74%

"?Azért nem dolgozik többet apuka,mert nem mindig van túlórázási lehetőség.Csak arra voltam kíváncsi más hogyan jön ki ebből a kevés kis SEGÉLYBŐL!"

Apuka ne is dolgozzon többet, neki is jár szabadidő, menj el te is dolgozni.

Más se jön ki a segélyből. Akik jól élnek úgy, hogy csak apa dolgozik, anya gyesen, ott apa nagyon jól keres, teszem azt egymaga 300 ezer felett. Ez a minimum 2 gyerek mellett. Aki meg gyesen van és nehezen jönnek ki a pénzből, ott az anya nem is akar dolgozni, hiszen jobb, ha inkább nem tud megadni a gyereknek dolgokat, de otthon van velük. Az, hogy neked is nehéz kijönni belőle, bizonyítja, hogy tuti vannak olyan dolgok, amit nem tudsz majd megvenni a gyerekeknek, ami eddig megtudtál venni. Hidd el, hogy ez rosszabb lesz a gyereknek, mintha elmennél max. részmunkaidőben dolgozni. Ez olyan, mint azok, akik inkább szülnek még egy gyereket, akire kapnak valamilyen ellátást egy ideig, mint dolgozzanak, mert azt hiszik, hogy még egy gyerek, az több csp, jár a gyed majd gyes, hű de jó lesz, aztán mégse jó. Nálad nem ez a helyzet, de érezhető, hogy nem nagyon akarsz dolgozni, mert talán sok a 2 gyerek neked. Pedig ha a nagy iskolás, akkor nem tudom mi a gond, ők egyre önállóbbak.

2015. okt. 1. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!