Segitene valaki kiszamolni, hogykaphatnam a legtobb GYED-et? (Tobbi lent)
Elvileg 2016.11.04-diken szulnek.
2015.07.23-dikatol folyamatos a munkaviszonyom.
(Tehat, meglenne az egy biztositasi ido.)
Viszont, csaladi vallalkozasban dolgozok, tudnank valtoztatni a bejelentesi osszegen, jelent pillanatban sajnos eleg minimumra vagyok bejelentve, tavalyi evben 870.000.-et kerestem papiron, mit es hogyan valtoztassunk, hogy a GYED egy magasabb osszeg legyen?
Koszonom
(Penteken elvileg megyek a konyvelonkhoz, csak meg nem akarom, hogy kideruljon a terhesseg, ha nem muszaly...)
jó az már más kérdés hogy a vállalkozásnál minden rendben van e, ha esetleg ellenőrzést kapnak, de maga a fizetés emelés az legális.
1-es: neked annyit mondanék, hogy a munkavállaló a legboldogabb, ha megtehetné hogy válogat a munkáltatók között, és csak olyan ajánlatot fogad el, ahol 100%-ig be van jelentve. Csak a nagyérdemű állam, akit te annyira szolgálsz itt a fene nagy tisztességeddel, olyan közterheket ró ki dolgozókra munkáltatókra egyaránt Magyarországon, amelyre egyik országban sincs példa, gyakorlatilag ellehetetlenítik a tisztességes foglalkoztatást.
A munkavállaló meg örül ha állást talál, nem hogy válogasson.
"Én is kismama vagyok, bár nem családi vállakozásban dolgozom, de most emelték fel a bruttó 122ről 129re a fizumat. Nem tudom a csednél ez mennyit fog számítani de én örültem neki. Második voltam."
Nem önszántukból emeltek, hanem nőtt a bérminimum, ezért emelték az alapbéredet.
Kérdező: ha nem mész táppénzre, hanem végig dolgozol, akkor a március 5 és augusztus 31 közötti tényleges béredből számolnak majd.
Ha munkahelyet váltasz, akkor csak az új munkahelyen kapott bérből számolnak.
Annyit nem ertek, hogy ha megszakitom a munkaviszonyom, akkor az uj helyen mennyi idot kell eltoltenem, hogy jarjon GYED?
Vagy ez teljesen mindegy, hogy 1 vagy 3 honapot toltok el ott, akkor is csak az uj munkhalyi kereset lesz mervado?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!