Segitene valaki kiszamolni, hogykaphatnam a legtobb GYED-et? (Tobbi lent)
Elvileg 2016.11.04-diken szulnek.
2015.07.23-dikatol folyamatos a munkaviszonyom.
(Tehat, meglenne az egy biztositasi ido.)
Viszont, csaladi vallalkozasban dolgozok, tudnank valtoztatni a bejelentesi osszegen, jelent pillanatban sajnos eleg minimumra vagyok bejelentve, tavalyi evben 870.000.-et kerestem papiron, mit es hogyan valtoztassunk, hogy a GYED egy magasabb osszeg legyen?
Koszonom
(Penteken elvileg megyek a konyvelonkhoz, csak meg nem akarom, hogy kideruljon a terhesseg, ha nem muszaly...)
En egy szoval se mondtam, hogy a maximumot szeretnem, de perpillanat ha ha tobbre lettem volna bejelentve, az allam annyit elsajtolt volna tolem, h alig eltunk volna meg, ez nekem se tetszik, de mit tudok tenni?!
Nem hinnem, hogy csalas, ha mostantol tobbre leszek bejelentve, hisz fizetemem a jarulekokakat, teljesen legalis lenne minden, ha meg igy tobb penz jarna, miert kuszkodjek 60.000-es GYED-del?!
De igaz, mar csaltam, nem is egyszer, foleg kamaszkent! pl logtam buszon, vagy belogtam a diszkoba, na akkor megkarositottam egy ceget, de ez szerintem most mas...
a szülést megelőző 3. hónap utolsó napjától visszafelé 180 nap jövedelmét nézik.
ha novemberre vagy kiírva, akkor ez kb. március 1-augusztus 31 közötti béred, abból vonnak egy napi átlagot, az lesz az alapja az ellátásodnak. Ahhoz hogy ez minél magasabb legyen tehát, akár már holnaptól érdemes lenne a bejelentést annyira megemelni, amennyit csak vállalni tud a cég..
a Gyed egyébként maximalizálva van, 222 000 Ft bruttó bér 70%-nál többet nem kaphatsz, a csednek viszont nincs maximuma.
Az befolyasolna valamit, ha megszakadna a munkaviszonyom?
Koszonom az eddigi valaszokat!
de miért, attól hogy valaki terhes lesz, nem kaphat fizetés emelést amúgy?
Ha megfizeti utána a cég a közterheket, akkor ez egy legális dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!