Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Kurúghatnak a munkahelyemről?

Kurúghatnak a munkahelyemről?

Figyelt kérdés
Második babát szeretnénk,az első után visszamentem dolgozni sajnos nem a régi munkahelyemre oda már nem kellettem most lejárt a 6 hónap próbaidőm de megint csak 6 hónapra kaptam meg az új szerződésem július 1-ig ha közben terhes maradnák nem mondanám meg és megvárnám még újra hosszabitanak kirúghatnak??
2016. jan. 23. 15:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Július 1-ig van szerződésed, ha most teherbeesel akkor 6 hónapos terhes leszel akkor, ami már eléggé látszik, és nem hiszem, hogy meghosszabbítják a szerződésed, tehát július 1-el munkanélküli leszel, szerintem.
2016. jan. 23. 15:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy pedig nem maradnák hanem maradnék és nem még, hanem míg
2016. jan. 23. 15:56
 3/8 anonim ***** válasza:
50%

Közszférában dolgozom, és én őszintén megmondtam ilyen esetben a terhességet, már a 12. héten (októberben, december végén járt le a szerződésem), kötöttek velem egy új szerződést januártól (vagyis hosszabbítottak), és a szüléskor felvesznek valakit a helyemre (státuszomra), addig meg dolgozom. Így kapok GYED-et és CSED-et is.

Én a mismásolás és takargatás helyett próbálnék őszinte lenni és egyezkedni a helyedben. Az egyenes út mindig rövidebb!

33hkm

2016. jan. 23. 16:00
 4/8 anonim ***** válasza:
69%
Azért a magánszférában egészen más a helyzet, mint a közszférában..
2016. jan. 23. 16:05
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
4: és honnan tudjuk, a kérdező hol dolgozik?:) csupán a helyesírásából nem derül ki...:)
2016. jan. 23. 16:15
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, bár én tényleg a helyesírásából következtettem...:))
2016. jan. 23. 16:17
 7/8 anonim ***** válasza:
6 hónaposan tuti hogy észreveszik, hogy terhes vagy, nem fogod tudni eltitkolni. Ha mégis meghosszabbítják, akkor nem rúghatnak ki míg az le nem jár.
2016. jan. 23. 16:18
 8/8 anonim ***** válasza:

számomra az a meglepő, hogy 3 szó után még tudott vesszőt tenni. az ilyeneket nem értem, vagy korlátozva van a mobilneten? :D

nem rúghatnak ki határozott szerződéssel is él a védettség. annyi, hogy ha lejár, akkor nem fognak hosszabbítani. 2. terhességnél az első trimesztert épp elég titkolni, 6 hónaposan kizárt, hogy nem veszik észre

2016. jan. 23. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!