Valaki meg tudná írni, milyen előnyökkel jár, ha házasok vagyunk?
Első baba, régóta együtt vagyunk, de nem házasodtunk össze és élettársak se vagyunk. Leírnátok, milyen tàmogatásokat nem igényelhetünk így? És ha hivatalosan élettársak leszünk, annak van "Értelme"?
Én vállalkozó vagyok, apuka cégnél dolgozik főállásban.
9-es,
ha már jön a baba és már van 91 napos a magzat, onnantól vagy az első házasok kedvezménye vagy a magzati adókedvezmény jár. A kettő együtt nem.
Jajj, hát persze, hogy a nevére veszi :D Minden rendben, imádjuk egymást, várjuk a babát (most vagyunk félidőben) :)
Nem volt egyikünknek sem idáig fontos, hogy "hivatalos" legyen a kapcsolatunk, ezért nem is foglalkoztunk vele. Csak most, hogy már nyilvánvaló, hogy jön a baba, többen megkérdezték, nem házasodunk-e össze, "mert egy csomó kedvezményt kaphatunk". És hát ezekre a kedvezményekre lettem volna kíváncsi... De akkor ezek alapján nem igazán van olyan, amiről lemaradunk.
Esetleg a házvásárlást illetően van valami, amihez kell a házasság/élettársi viszony? Bár az apuka nevén már van egy ház (szülőknek vettük), akkor valószínűleg tárgytalanok ezek a kedvezmények is.
De járhat együtt a kettő!!!!
Ha előbb van magzati vagy családi kedvezmény és utána kötnek házasságot akkor a kettő jár együtt:
NAV oldalán is megtalálható:
Hogyan befolyásolja a családi kedvezmény az első házasok kedvezményét?
Nem zárja ki az első házasok kedvezményét, ha a házasság megkötésekor a házastársak bármelyike meglévő gyermekre vagy magzatra tekintettel már jogosult családi kedvezményre.
De ha pl összeházasodnak és utána nyílik meg a jogosultság a magzati, családi kedvezményre akkor csak az egyik jár.
Szóval ha a kérdezőt nézem, akkor mivel nekik már jár a magzati, családi kedvezmény, akkor ha ők most összeházasodnak akkor jár együtt a kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!