Családi adókedvezményt úgy is igényelheti a gyerekem apja, hogy nem vagyunk házasok? A terhesség 91. napjától?
Nem igényelheti, csak ha megszületett a baba, a magzati időre járó összeget pedig adóbevalláskor lehet igényelni.
Tehát, ha 2015 május előtt megszületik a baba, akkor már jövőre visszakérheti, ha május után születik, akkor csak 2016-ban kérheti vissza a magzati időre járó adókedvezményt.
Nem ér anyagi hátrány, adóbevalláskor egy összegben kapjátok meg a baba születése után.
Arról beszéltek ami a magzat 91 napos korától jár 10 e ft adókedvezmény? Tavaly a lányomnál a párom is igényelhette volna de én kértem. Így neki kelett aláírni a lap alján egy nyilatkozatot hogy ő nem kéri. Most egy éves én lemondtam és átkerült az ő nevére mert én a 2. gyerkőc után igényeltem meg.
Nem vagyunk házasok. És én minden hónapban kapom a 91. nap óta. Szóval a párom is igénybe vehette volna a magzat után.
igen, van, amikor a munkáltató sem tudja ezeket, de téged büntetnek meg érte.
Magzatra csak az anya veheti igénybe, vagy az adóbevallásnál utólag kell a 6-7 havit visszaigényelni majd egyben.
Utolsó már megszületett magzatra apa is igényelheti apasági után csak terhesen nem. Különben ez is visszamenőleg megigényelhető az év végi adóbevallásban az apa. Utólag jobban is fog jönni amikor már ott a baba is mint havonta most.
Férj esetében egyértelműen őt kell apának tekinteni, élettársi kapcsolatban viszont jogilag apa csak apasági után lesz köze a gyerekhez, ezért nem igényelheti magzatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!