6 hónapja leszek gyesen mire megszületik a 2. baba, milyen ellátásokra számíthatok? Jár e a 2. babára is a tgyás és a gyed?
Köszönöm.
De ez szerintem etikátlan a munkaltatóval szemben.
Papíron visszamész(szabit töltöd először) aztán közlöd hogy mégsem?
Vagy pedig közlöd konkrétan mi a helyzet és vagy belemegy ebbe a megoldásba vagy nem.?
2-es ne beszélj butaságokat. A jelenlegi szabályozás szerint a következő gyerekre járó ellátás (ha a gyed/gyes lejárta után 1 éven belül szül), nem lehet kevesebb, mint az előző gyermekre kapott ellátás. Az hogy némely munkaügyes nem tudja értelmezni a jogszabályokat (vagy nem követi megfelelően, az már más ügy).
Kérdező nálad megnézik a szerződés szerinti béred alapján kiszámolt összeget ill. az előző ellátás (csed/gyed) alapját és amelyik a magasabb azt fogod kapni.
Egyébként amit a 2-es felvetett azt is meg lehet tenni fizu nélkülit megszakítod, majd szabi és tp (nem etikátlan és a munkáltatónak nincs döntési joga benne). Nálam nem volt gond belőle, igaz én eleve úgy kezdtem, hogy beszéltem a főnökömmel, hogy terhes vagyok (alapból veszélyeztetett tehát bármikor kiírhatnak tpre), de nézve a jó esetet max 2-3 hónapra tudnék visszamenni dolgozni (ez ugye jó lenne, csak hát a helyemre mikor eljöttem felvettek mást és azért az elég rossz lett volna, ha mondjuk ezért a 2-3 hónapért őt el kell bocsátani, majd utána mivel én úgyis eljövök megint felvenni mást) szóval így megegyeztünk, hogy jobb lesz ha veszek ki szabit és eljövök tp-re a szülésig, így kapom a gyes+tp-t addig.
Köszönöm,mentek a zöldek.
Utolsó,igen valami ilyesmire gondoltam.Neked szerencséd volt,nem biztos hogy velem is ilyen humánusak lesznek.
Mondhatja a főnököm azt is hogy maradjak csak gyesen szülésig.
Amúgy igen,nincs döntési joga amit írtál abban,elbocsájtani se tud mert ha bejelentem hogy terhes vagyok és elkezdem a szabit,ugyanugy védve leszek mint gyesen.Ha jól tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!