Ha gyet alatt vállaljuk a 4. Babát akkor kapnek gyedet megint meg ilyeneket vagy jó fos pénzt kapnék?
Figyelt kérdés
2015. dec. 18. 18:11
2/16 anonim válasza:
Ha gyet alatt születik, akkor nem jár gyed. De ha még gyes alatt esel teherbe, és kijön még úgy, hogy álláskeresési járadék alatt szülsz, akkor jár valamennyi gyed, de kevesebb mint az előző gyerekekkel.
3/16 A kérdező kommentje:
Nem járt le semmilyen gyes mivel még gyeden vagyok a 14 hós kisfiammal!!
Csak eljátszottunk a gondolattal mivel 1 lánykánk és 2 fiunk van mi lenne ha össze tudnánk hozni még egy csajszit!!
De ha így alakulna amit kétlek kicsit akkor nem lesz!!
2015. dec. 18. 18:22
4/16 anonim válasza:
Ha gyes alatt születik a negyedik, akkor ugyanúgy jár csed és gyed, mint az előzőeknél.
5/16 anonim válasza:
csak mert ha gyes vagy gyed folyósítása alatt vagy annak lejártát követő egy éven belül születik a baba, akkor ugyanúgy jogosult leszel az utoljára született gyermek utáni ellátásra, feltéve hogy még meg van az a jogviszonyod, ami alapján jogosult voltál utána ellátásra..
6/16 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó meg van még a munkaviszonyom , de ez nyilván nem örök bár úgy tudom nyes alatt nem rúghatnak ki,de hogy gyet alatt kirughatnak azt nem tudom!
2015. dec. 18. 19:06
7/16 anonim válasza:
azt nem tudom...ha akartok még gyereket most álljatok neki és akkor gyesbe fogsz szülni...
8/16 anonim válasza:
szerintem amúgy el sem mehetsz gyetre munka mellett.
9/16 anonim válasza:
Vagy dolgozol max. 6 órában gyet mellett, és akkor nem gyet-ről mész szülni, hanem a munkaviszonyból. Vagy nem dolgozol mellette, de akkor munkaviszonyod sincs, így nem jár az ellátás. A szülés napján kell rendelkezned biztosítási jogviszonnyal (munkaviszony vagy álláskeresési) ahhoz, hogy csed és gyed járjon.
10/16 A kérdező kommentje:
8! Milyen munka melletről beszélsz?
Én mint irtam gyeden vagyok jelenleg is és utána lennék főállásu anyaságin és ha ekkor esek teherbe milyen pénzt fogok kapni volt a kérdés!!
2015. dec. 18. 20:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!