Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Élet kisgyerekek után. Mihez...

Élet kisgyerekek után. Mihez kezdjek?

Figyelt kérdés

Márciusban lejár a gyesem, anyaságira mehetek. De nem akarok haszontalanul itthon ücsörögni. 8-ra viszem őket, 4-re megyek értük az oviba, suliba. Egyedül nevelem őket, hála az égnek gyes, családi, gyerektartás bőven fedezi a kiadásainkat, félretett pénzem is van, nincsenek anyagi gondjaink.

De minél később megyek vissza dolgozni, annál kisebb az esélye, hogy kapok munkát. 28 éves vagyok, valamit kezdeni szeretnék magammal.

Ilyenkor mit lehet tenni? Keressek valami 4 órás melót? Mert hát senki nincs, aki vinné, hozná őket, a legközelebbi város, ahol munkahely van, 1 óra utazásra van. Vagy keressek valami tanfolyamot, aminek a végén munkát is ajánlanak? Ti mit tennétek a helyemben?

Arra is gondoltam, valami kicsi vállalkozást indítok, de hát azt nem tudom mit.

2015. dec. 4. 12:13
1 2
 1/12 klopusz ***** válasza:
100%

Szia!

Ha sikerül részmunkaidős munkát találnod, mindenképpen jó ötlet. Nekem nem sikerült, én tanultam. Elvégeztem egy felsőfokú tanfolyamot és jártam angolt tanulni.

Mondjuk esetemben mindegy volt, munkát nem kaptam - ki sem merem írni, mióta.

Sok sikert!

2015. dec. 4. 12:26
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha anyagilag megtehetném, hogy nem dolgozok-akkor tanulnék. Valami hasznosat, nem csak lébecolósat-nyelvet például, vagy valami olyasmit, ami régóta dédelgetett vágyad, csak sosem merted megcsinálni-pl. jobb agyféltekés rajzolás, egyebek.
2015. dec. 4. 12:30
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
az oké, hogy most még eléltek így, de ha nem lesznek ezek a bejövő összegek akkor mi lesz?
2015. dec. 4. 12:37
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Első, bocs az offért, de ez nem a te szégyened.

Tőlem már huszonévesen több állásinterjún kérdezgették, elhúzott szájjal, hogy mikor akarok gyereket. Undorító volt. A kisgyerekes anyák meg még gyalázatosabb helyzetben vannak.

2015. dec. 4. 12:37
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Bocs az offért, de az jutott eszembe, hogy vajon mennyi gyerektartást kaphatsz, hogy gyes plusz csp-vel elég. Gyes plusz csp 73 ezer három gyerekre, de, ha még kapsz 200 ezret hátna, még abból sincs habzsi-dőzsi... Persze, lehet nekem másak az igényeim, de gondolom rezsit is kell fizetned, még, ha hitelt nem is. Oviba, suliba is kell mindig valami apróságért fizetni, szóval összejöönek a kiadások könnyedén.
2015. dec. 4. 13:10
 6/12 anonim ***** válasza:
Én is tanulnék. Vmi olyat, amit otthonról is tudok csinálni, akár másodállásban.
2015. dec. 4. 13:24
 7/12 anonim ***** válasza:
Én is hasonló helyzetben leszek, ha meglesz a 3. pici, de én nem fogok várni 3 éves koráig az itthon léttel (nekem már a 2 után a 4 év sok kihagyásnak tűnt, nem elégít ki csak a háziasszony szerep), viszont mivel már most tudom, hogy addigra megszűnik a cég ahonnan eljöttem gyedre, így én már most agyalok ezen. Egyrészt nyitott szemmel járok, hogy hol lehet 4-6 órás állásokat vállalni, ahová esetleg lenne is kedvem jelentkezni, illetve jövőre el szeretnék végezni egy OKJ-s tanfolyamot, amivel akár itthon, akár egy bérelt üzlethelyiségben vállalkozóként dolgozhatom.
2015. dec. 4. 13:57
 8/12 anonim ***** válasza:
Nézd, 5., nekik elég. Vagy lehet, h még többet kap, semmi közünk hozzá. (3 kiloból én sem élnék meg gyerekestül)
2015. dec. 4. 14:27
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat! Nem 3 gyermekem van, és nem is ennyit kapok, mert a gyerekeim közül 3 súlyosan beteg. Én nem költök feleslegesen, tudom, mit hogy lehet olcsón kihozni, sok segítségem van, pl szomszédtól ruhák, apum is mindenfélét hoz. Nem szorulok rá, de nagyon rendes dolog tőlük. Rezsi minimális, nem sokat vannak itthon a gyerekek.
2015. dec. 4. 20:14
 10/12 anonim ***** válasza:
Menj el dolgozni.
2015. dec. 5. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!