Folyik a magzatvizem vagy sem? Baj van? Mihez kezdjek? 21 hkm
Tegnap megváltozott a folyásom, vizes jellegű lett. Nem áztatta agyon a bugyit, de érezhetően nyirkos lett.
Vettem Loritant és halvány szürkés-kékes lett.
Elmentem nőgyógyászhoz, azt mondta a burok magzatvízzel teli "szerinte " ép, és nézett valamit ph -papírral, minden rendben, nincs fertőzés, se magzatvízfolyás szerinte. Akkor mitől kék a betét?
Utána 10 percig nem tudta megmondani, hogy él e a baba, mert a pici nem mozgott, és szívhangot se látott. Aztán megrázta a hasam és azt mondta "Á, minden rendben".A leletre azt írta, hogy rossz szonográfiás viszonyok, jó életjelek.
Egyáltalán NEM nyugodtam meg, sőt....
Szerintetek?
Nem tudom, nekem 16 hetesen volt sokkal több vizes folyásom, mint máskor, mentem ügyeletre, azt mondták nem magzatvíz, csak folyás. Azóta eltelt 1 hónap és minden rendben, szóval tényleg nem az volt.
Nem azt mondom, hogy biztos nincs semmi baj, de nem is biztos, hogy van. Én se tudom mi volt az a vizes folyas akkor, se előtte, se utána nem volt többet olyan.
Ne úgy képzeljétek el, hogy folyik, semmit se érzek felálláskor, tüsszentéskor, viszont a betét enyhén nyirkos (10 órája van bent)és nagyon nagyon halvány szürke, középen ppp hogy. Egymás mellé raktam egy használatlan loritant , az középen halványsárga, ez meg halvány szürke féle. De annyira gyengén, hogy amikor le akartam fotózni, nem látszik.
Azzal nyugtatom magam, hogyha gáz lenne, továbbküldött volna a kórházba, nem? Csaknem engedne haza, ha gáz lenne?
Magzatvíz szivárgás lehetséges felső burok repedés esetén is, ilyenkor nem egyszerű megállapítani, hogy folyik-e a magzatvíz vagy sem.
Én is használtam Loritan-t, nekem is elszíneződött, kórházba mentem vele, ahonnan hazaküldtek. Nálam mondjuk voltak magzati életjelek. Másnap elfolyt a magzatvíz, mint a filmekben, mindent eláztatott. Aznap megszültem, hál égnek teljesen egészséges babát, de 38. hétre.
Ki tudja, ha akkor nem vizsgál meg a kórházban az orvos, lehet, kihúztuk volna a 39. vagy 40. hétig...
Az a betét a fertőzéstől is elszíneződhet. Több olyan kismamával találkoztam, akik berohantak mert kék lett a betét, aztán kiderült, hogy nem a magzatvíz folyik.
Az ultrahangos vizsgálat miatt viszont nem lennék nyugodt...
Te túlságosan túlzásba viszed minden miatt az aggódást, fogyeltem mindig a kérdèseidet...
Mozgást érzed már egyèbkènt?
Van szívhangfigyelőd is, nem?
Próbáld vhogy lenyugtatni magad, mert még csak a felènèl jársz, és tényleg minden aprósàgon felidegesíted magad.
Èn is aggódom persze, de nem szabad átesni a ló túloldalàra!
20 hetes vagyok, itt fáj ott fáj, most is épp szurkál a hüvelyembe, de nem szabad mindenen parázni, a terhessèg MÁS állapot, el kell fogadni.
Pedig aggódhatnék, mert volt már egy vetèlésem (5 hetesen, spontán), de őszintén, használ az?!
Nyugiiiiiii
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!