Folyik a magzatvizem vagy sem? Baj van? Mihez kezdjek? 21 hkm
Tegnap megváltozott a folyásom, vizes jellegű lett. Nem áztatta agyon a bugyit, de érezhetően nyirkos lett.
Vettem Loritant és halvány szürkés-kékes lett.
Elmentem nőgyógyászhoz, azt mondta a burok magzatvízzel teli "szerinte " ép, és nézett valamit ph -papírral, minden rendben, nincs fertőzés, se magzatvízfolyás szerinte. Akkor mitől kék a betét?
Utána 10 percig nem tudta megmondani, hogy él e a baba, mert a pici nem mozgott, és szívhangot se látott. Aztán megrázta a hasam és azt mondta "Á, minden rendben".A leletre azt írta, hogy rossz szonográfiás viszonyok, jó életjelek.
Egyáltalán NEM nyugodtam meg, sőt....
Szerintetek?
Teljesen igazad van, túl sokat aggódom.
De!
Nem vagyok egyszerű eset és igen komplikált ez a terhesség.
Dióhéjban :magas pulzusom van
pcos betegségem van
Pajzsmirigy alőlműködésem van
A terhességem alatt :
-egyszer előadta az egyik orvos hogy lehet,hogy agytumorom van
-Ellenanyag van a véremben, havonta mérik
- Téves, kórós pajzsmirigy mértéket mértek
-Egy egésznapon át tartó alhasi fájdalmam volt
-Fogytam 13 kgot
Most meg ez a magzatvíz szivárgás.
Tudom,tudom h hippochonder vagyok, de FONTOS ez a baba, nincsenek egységes vélemények, mindenhol azt mondják h inkább menj orvoshoz, de ők se tudnak egységes megnyugtató választ adni.
Igyekszem lenyugodni, de nagyon rizikós és minden apró JELre figyelni kell, mint szőnyeg alá seperni?
Meg akarok tenni mindent ami rajtam múlik, az én hibámból,gondatlanságomból ne legyen baj...
De teljesen igazad van, már túl megy minden határon a parázásom,ebben meg kell találnom az egyensúlyt!
A kérdésedre válaszolva magzatmozgást 2 napja talán és nagyon halványan érzek, biztosra nem mondanám, nagyon vastag a hasfalam.
Magzati szívhangfigyelőm nincs (bár lenne!) És köszönöm a bátorító választ.
Az UH úgy zajlott, hogy megnézte kézzel és hüvelyultrahanggal, hogy zárt e a méhszáj (zárt!).
Aztán megnézte hasival,hogy van e magzatvíz, épp e a burok (szerinte ép, magzatvíz sok).
Aztán nézni kezdte a babát,aki nem mozgott.
Kérdeztem, hogy szívhang van e,azt mondta egyenlőre semmit se lát.
Megkérdezte: Alszik ez a gyerek? Mondtam hogy még nem igazán érzek magzatmozgást,vastag a hasfalam, amire aöt mondta, ezt meg tudja erősíteni.
Aztán megrázta a pocakom (gondolom megmozdult a baba), mert mondta mosolyogva h na végre, minden rendben.
A gép 2000 éves csotrogány volt.
Ha vastag a hasfalad, akkor felesleges szívhanghallgató, nem tudnád használni. És előfordulhat, hogy ezért ultrahanggal is elég korlátozottak a lehetőségek.
Próbálj kevesebbet idegeskedni. Esetleg ha megteheted fogadj orvost akiben megbízol. Olyat válassz, aki ultrahangozik is, az a legjobb ha a rendelőjében is van gép.
Hát igen, mindenképp az lenne a legjobb, ha lenne fogadott dokid, akiben megbízol, akit felhívhatsz.
Tudom milyen félni, a vetélés miatt (még most is) minden pisilésnèl azt nézem, nem-e vérzek (a múltkor ez volt), bár az első trimeszterben jobban aggódtam.
Folyamatosan hánytam, én is sokat fogytam, a hányások már kezdenek mérsèklődni.
Kb. 14. hétig mindig görcsölt a hasam, olyan mindjárt megjövősen, hát gondolhatod, èn is paráztam... :)
1 napig olyan kemény volt a hasam, hogy már nem tudtam, mit csináljak, de aznap enni se tudtam, mègis 5x hánytam, és mindezen tüneteket STRESSZ okozta, aznap sok dolog miatt kiborultam, más, nem terhessègi dolgok miatt.
Minden kihat ránk, de Neked el kell hinnef, hogy ez a baba JÖNNI AKAR HOZZÁD!!!
Ne gyárts ilyen meg olyan elméleteket, ha eddig megmaradt és sokat hánytàl is, annàl erősebb a terhesség, a magzatod makk egészsèges, hidd már el, hogy semmi baj nem történhet!!!!
Örülj egy kicsit a babának, kösd le a gondolataid, és bízz a picidben, nem lesz semmi baj, én megígèrem neked!
Az orvos, akinèl jàrtàl egy barom, aki jól rád ijesztett.
Az én dokim is megijesztett, amikor azt mondta, uuuuuuh még mindig nem jött előre a méhem???? Mikor felnyúlt. És hogy vérezhetek, mert lent a mèhlepényem.
Ezeknèl megijedtem, de nem véreztem azóta sem.
Az aggódás rosszat tesz a babynek, nyugalom kell neki!
Minden rendben lesz!!!!
Nekem volt hasonló problémám: jelentős áttetsző, szagtalan folyadék 28 hetesen.
Kaptam betétet és az első alig láthatóan szineződött el, majd a második egyáltalán nem. A szülésznőm azt mndta, hogy a betétek egyáltalán nem megbízhatóak, mivel fertőzésre és vizeletre is elszíneződhetnek. Ugyanakkor azt is mondta,hogy ha fenti repedés, akkor teljesen megszűnhet, sőt, van némi esély a hegesedésre. A betét nyirkossága lehet a több hüvelyváladéktól is, legalábbis nálam ez van, de nincs szivárgó víz.
Az uh-on elég magzatvizet láttak, de kaptam antibiotikumokat (most azt hagyjuk, hogy az egyik miatt sürgősségre kerültem).
DE mindezek mellett nekem akkor erős méhösszehúzódások és gyenge alhasi fájdalom is kezdődött, ami pár nap alatt sokat nyitott a méhszájon és a méhnyak is rövidült...Azóta is tartanak az összehúzódások, pihenek amennyit lehet.
Szerintem figyeld folyamatosan a váladékot és a kísérő tüneteket.
Ha nagyon aggódsz, és meg akarsz nyugodni, jelentkezz be az Istenhegyi Klinikára ultrahangra Hajdú Krisztinához. (persze csak ha meg tudod oldani). Annál alaposabban, és annál jobb géppel sehol nem nézik meg a babádat.
Egyébként nem parázod túl, én sem lennék nyugodt. Nem a magzatvízfolyás aggasztana, szerintem nem az, inkább az, hogy nem mozgott a pici, és szívhangot se látott az orvos. Mindenképpen elmennék máshová is, hogy megnyugodjak, bár remélhetőleg nincs semmi baj.
Szia! Velem nagyon hasonló volt, igaz már 37 hetes voltam, szóval nem lett volna akkora gond ha folyik a magzatvíz, de azért hátha megnyugtat amit írok. Olyan szintű vizes folyásom volt, hogy én még azt is éreztem, hogy csurog. Bementem én is azzal, hogy folyik a magzatvíz, a dokim pont szabadságon volt, mondták, hogy hívják ha kell, de előbb megvizsgált az osztályvezető főorvos, pont ő volt az ügyeletes, azt mondta ez csak nagyon bő folyás. Másnap is ugyanúgy éreztem ezt a szinte csordogáló folyást, visszamentem a saját dokimhoz, aki nagyon alaposan megvizsgált, és ugyanezzel küldött haza, azt mondta, hogy a nagyon bő, vizes folyás előfordul terhesség alatt. Olyan volt, hogy a bugyim, és a nadrágom rendesen átnedvesedett. Írt fel hüvelykúpot, pár nap alatt elmulasztotta, legalábbis csökkentette.
Ja, és a Loritan betét nekem is szürke lett, igaz nagyon halványan, illetve szürkéskék, itt álltunk felette tanácstalanul a férjemmel, majd az anyukámmal, ők is látták amit én... azóta én nem javaslom senkinek ha bárki kérdezi, engem csak teljesen összezavart...
Szerintem is fogjad egy orvost, akiben megbízol, főleg hogy ennyi kockázati tényeződ van mint amit leírtál. Engem is csak az nyugtatott meg igazán, amikor a saját dokim fél délutánt töltött a problémámmal. :)
Ha nem pánikolva nézem, egy beismerten gagyi géppel vizsgáltak, és minden valószínűség szerint aludt a babám,mert amikor megrázta a pocakom felkeltette,mozgott,életjelenséget adott (bár nem megnyugtató az összhang) valószínűleg minden rendben. Ha nem így lenne, tovább küldött volna egy jobb géphez a Szent Imre Kórházba...de láthatta, h minden ok,mondta is.
Este is, most éreztem vmi gyenge mocorgásféle erzetet, múntha idegrángás lenne. Ez lehet ő? :-) <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!