Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Munkanélküli kismama vagyok!...

Munkanélküli kismama vagyok! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Lassan 4 hónapos kismama vagyok! Volt egy szezonális munkahelyem a strandon nyáron és a főnökömék nyitottak egy új helyet de csak azokra a napokra voltam bejelentve amikor dolgoztam. körülbelül 10-12 napja nem dolgozom és azt javasolták a Kormányablakba hogy menjek munka nélkülire! Az lenne a kérdésem hogy jár valami pénz nekem most és szülés után?
2015. okt. 13. 15:03
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

értem. az egyszerüsített foglalkoztatás (alkalmi munka, idény munka) nem biztosítotti idő, csak nyugdíj, álláskeresési és baleseti ellátás jár utána.

ez esetben tehát GYED, CSED nem fog neked járni, csak GYES alanyi jogon, 28 500 ft bruttóban, valamint a családi pótlék (12 200) és az apukának adókedvezmény ha igénybe tudja venni, valamint az egyszeri anyasági támogatás. Ezek ugyanis alanyi jogon járnak.

2015. okt. 14. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!