Munkanélküli kismama vagyok! Mit tegyek?
Az elmúlt két éven hány ledolgozott napod van?
Mikorra várható a szülés?
Ha a szülés idején biztosított jogviszonyod van, az álláskereséséi járadék annak számít, úgyhogy akkor lenne érdemes igényelned.
Ha áprilistól visszafelé számolva megvan a 365 nap munkanapod (2 éven belül), az álláskeresési járadékot pedig a várható szülést megelőzően úgy veszed igényba, hogy a szüléskor még jogosult vagy rá, akkor kapsz CSED-et és GYED-et is.
Legalábbis én így tudom.
ha most nem dolgozik,nem veheti igénybe ápr. környékin az álláskeresésit mert ugy tudom 30 nap megszakiitás lehet csak.
ha most nincs semmi jogviszonyod még a tb-t is neked kell fizetned.
Most álláskeresésit kaphatsz,de ez szinte semmi ha alig voltál bejelentve,utána pedig egyszeri anyaságit kaphatsz(64eFt) és gyes+családi ami 39e Ft körül van
nem, itt nem számít a megszakítás, a 365 napnak nem kell folyamatosnak lennie. az írja jól, aki azt írta hogy legyen álláskeresésin a szüléskor, és akkor - ha meg van a 365 nap - a minimálbér alapján fogja megkapni a CSED-et és a GYED-et.
viszont!! alkalmi foglalkoztatás keretében dolgoztál? mert az sajnos nem biztosítási idő, nem számít a 365 napban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!