Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi történik olyankor ha...

Mi történik olyankor ha munkanélküliként leszel kismama?

Figyelt kérdés
44 napig vagyok jogosult a munkanélküli járadékra.ez idő alatt lettem kismama.ilyenkor ki kell jelentkezni a munkanélküliből?és a szülésig jár bármi is az államtól?

2012. márc. 7. 10:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Kijelentkezhetsz, de ilyenkor érdemes számolni, hogy ha a szülés előtt visszajelentkezel, akkor meglesz-e a tgyáshoz, gyedhez szükséges 365 nap, illetve mennyit kapnál tgyás és gyedként (lehet, hogy még annyit sem, mintha gyest kapnál). Ha nem lesz meg a 365 nap, akkor nincs jelentősége. Ugyanis ha nincs munkaviszonyod, akkor nem jár semmi a szülésig az államtól, a szülés után pedig csak a gyes + családi pótlék + egyszeri anyasági segély.
2012. márc. 7. 11:01
 2/4 anonim ***** válasza:
39%

azért nem egészen így van,

engem kirugtak mikor közöltem hogy babát várok 5 hetes voltam.

szépen összeszedtem a papírjaimat és elmentem a munkaügyibe, és szerencsém volt, mert én is munkanélküli járadékot kaptam, ami 3 hónapig járt, utána meg mentem a városházára és beadtam a kérvényemet bérpótló juttatásra, időközben kerestem melót, de hát terhesen hova is vettek volna fel, meg titkolni sem tudtam volna állandóan hánytam stb..

így a terhesség alatt szülésig meg utána is a gyes alatt végig védve voltam TB szempontjából és anyagilag is..nem sokat kaptam 28 500. de ebből nem vontak le legalább..

volt tartalékunk ezért nem okozott nagy bajt hogy csak ennyit kaptam..

szóval kapsz ellátást, igaz én 2009 ben voltam terhes, és azóta már biztos közmunkára küldik a bérpótló ellenében. bárha kiderül hogy kismama vagy akkor lehet nem küldenek ki, hiszen előtte orvosi vizsgálatra küldenek.

persze majd 8 hónaposan Télen majd kiküldtek közmunkáa engem aztán a doki jót nevetett és nem engedett, szerencsére továbbra is kaptam az ellátást.

szóval utána be kelladni a papírt az önkormányzathoz(városháza ) a további ellátásért, de legalább ha nem is kapsz vmi miatt kérj egészségügyi támogatást, ki kell tölteni a nyomtatványt hogy legalább a tb ingyen legyen és ne kelljen fizetni a szülésért stb, utána már alapból védve vagy a gyes miatt !

bocs ha hosszú lett, de legalább mindent leírtam :)

2012. márc. 7. 12:00
 3/4 anonim ***** válasza:
annyira nem érdekelhet a válasz, ha reagálni se tudsz.
2012. márc. 8. 09:34
 4/4 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a segítséget.
2012. márc. 12. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!