Gyed alatti beszűkülés ellen ötlet, link? (memóriazavaros lettem)
valami agytornára gondolok, vagy egyéb fejlesztésre.
munkahelyre nem leszek így jó.
Nyelvtanulás?
Vagy bármi mást tanulni, ami érdekel?
Én most szakmai továbbképzés vizsgájára tanulok, de ha megvan a záróvizsga, kinéztem egy nyelvet, amit megtanulok, illetve a programozással is kacérkodom. Alapszinten netről is megtanulható.
ez segítene...?
csak egyre súlyosabb nálam, az a baj :(
Én azt vettem észre magamon, hogy nehezemre esett beszélgetni felnőtt emberekkel, kerestem a szavakat, kifejezéseket (pedig régebben jó beszélőkém volt), részletekre nehezen emlékeztem. Tanulásra már nehezen vettem rá magam, de sok olyan beszélgetést néztem, hallgattam végig a neten, ahol igencsak oda kellett figyelnem, ha követni akartam a fonalat. Nagyon érdekel például a pszichológia, és néhány neves szakértő tud úgy beszélni, hogy kétszer is meg kellett néznem, hogy igazán felfogjam :)
De a legegyszerűbb, ha újra eljársz otthonról akár gyerekkel is, felnőttekkel találkozol, és ha a gyerektéma után másról is tudtok beszélgetni, a rövid kis programok ki tudnak zökkenteni annyira, hogy már megmozgatod kicsit az agyad.
De az is jó, ha keresel egy hobbit magadnak, tanulsz valamit. Hidd el, nem a memóriáddal van a probléma, hanem ingerszegények lettek a mindennapjaid, ahogy írtad, beszűkültél. Kimozdulni, kicsit újra élni a gyerek mellett is, sokat segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!