Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5-6 éves gyereknél hogy...

5-6 éves gyereknél hogy védekeztek az ablak veszélye ellen?

Figyelt kérdés
Ekkora gyerek már ki tudja nyitni az ablakot, hogy lehet védekezni, vagy ekkora gyerek már "megbizható" ilyen téren,hogy nem nyitja ki?
2015. aug. 31. 21:28
 1/5 anonim ***** válasza:

az attól függ, hogy mit tanítottál neki.

nekem ez a félelmem, így jól bele van "verve" a fejébe :)

most 5,5 éves, 4 éves koráig le volt szerelve minden kilincs a lakásban, ha szellőztettem akkor meg vagy nem mentünk abba a helyiségbe, vagy nem hagytam egyedül és minden alkalommal elmagyaráztam, hogy miért veszélyes. most már tudja, nyugodtan tudok szellőztetni, egyedül az ő szobájában lévő erkélyajtóra nem került vissza még a kilincs. igazából nem tudom miért, a mi szobánkból is ki tud menni az erkélyre, ki is szokott, de csak meglesi az időjárást és jön is be, a korlátig nem mer elmenni.

na jó, lehet egy kicsit túl nagy félelmet tápláltam bele, de a családunk volt egy baleset ilyen miatt...

2015. aug. 31. 21:39
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Gyanítom, hogy egy átlagos értelmi képességű gyerek, már 3 éves koráig megtanulja mi a veszélyes egy háztartásban.

Amelyik meg nem tanulja meg, annak találták fel a reteszelt ablakkilincset.

2015. aug. 31. 21:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Nálunk szúnyogháló van az ablakon, amin nem nagyon lehet átesni mert erős. De nem is szokott az ablakban ücsörögni, tudja hogy nem lehet.

Viszont létezik a kulcsos ablakkilincs , na az tényleg megbizható.

2015. aug. 31. 21:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálunk ezzel soha nem volt baj, amíg nagyon kicsi volt, fel sem érte az ablakot, most pedig tudja, hogy nem szabad.
2015. aug. 31. 21:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ennyi idősen már tudnia kell, hogy az mennyire veszélyes, de gyerekfüggő. Nekem ez nagy félelmem (nem tudom miért, sose volt ilyen jellegű baleset a környezetünkben) de ezért minden ablakon biztonsági lánc van, amit nem ér el a gyerek.
2015. aug. 31. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!