Mit tehetek ebben az ügyben? Bővebben lent
2015.06.03-án lejárt a gyesem.
Jelenleg szabadságomat töltöm ami felhalmozódott.
A munkáltató(általános iskola) közölte velem hogy "ez nem egy gyerekbarát munkahely" így nem vesz vissza.
Azt akarja hogy közös megegyezéssel váljunk meg egymástól.
Én ezt nem vagyok hajlandó aláírni.
Mivel 2008 óta van ott munkaviszonyom jár nekem végkielégítés?
Ha igen milyen esetben?
Ha határozatlan idejű a szerződésed akkor úgy tudom jár végkielégítés, akkor ha a munkáltató mond fel. Minden 3. év után 1 hónapnyi fizetés. Tehát jelen esetben 2 hónapnyi. Azért akarják a közös megegyezést, hogy ne kelljen fizetni. A másik még ennél is gerinctelenebb módszer amit alkalmaznak sokszor, hogy olyan munkakörülményeket teremtenek, hogy a dolgozó mondjon fel, így szintén jár végkielégítés.
Én nem írnám alá a közös megegyezést. Fizessen csak ha el akar küldeni. Plusz legalább megvan a következő két hónapra a bevétel, tehát nincs gond ha nem találsz egy héten belül új munkát.
Ne írd alá a közös megegyezést.
Ha ki akar rúgni, akkor fizessen végkielégítést. De ne legyen közös megegyezés.
Én sem fogadnám el a közös megegyezést, ha ugyanis meg akarnak válni Tőled, akkor szépen fizessék meg a végkielégítést, amennyiben jár. Elég sajnálatos, hogy ennyire nem gyerekbarát módon gondolkodnak a munkáltatók. :(
Szerintem nem tudnak kiszúrni Veled a felmondás kapcsán, ugyanis nem dolgoztál az elmúlt időszakban, így nem is tudnak kreálni ellened semmit, amivel fenyegethetnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!