Ha én gyesen vagyok de nekem nem jár a gyed extra akkor azt apa is igénybe veheti? Ha igen akkor a gyes megszűnik?
A gyed extra melyik részére gondolsz?
Mit és hogyan szeretnétek igénybe venni?
Mármint a párod menne gyedre?
Igen, lehetséges a gyerek 1 éves kora után dolgozhat mellette. Neked le kell mondanod a gyest, és fizetni a TB-det.
Arra figyeljetek, hogy a gyerek 1 éves kora előtt legalább pár nap fizetetlen szabit vegyen ki a férjed, és onnantól igényeljétek a gyedet, mert ha a gyerek betölti az 1. évet, és utána igénylitek, akkor van 60 nap türelmi idő, amikor választani kell, hogy vagy gyed, vagy fizetés.
Egy gyerekre nincs gyed extra és gyes is.
Az csak akkor mehet,ha a nagyobb gyerekre már gyest, a kisebbre gyed extrát és fizut kaptok.
Egy gyerekre kaphattok:
-gyest+fizetést
-gyedet+fizetést
1 gyerekre vagy gyes, vagy gyed jár. Két ellátást nem lehet kérni 1 gyerekre. Remélem, ezt nem gondoltad komolyan.
Apa mehet gyedre és a gyerek 1 éves kora után dolgozhat is, neked a gyest le kell mondani. A TB-t fizeted magadnak v. megigényled az önkormányzatnál, hogy 1 évig ők fizessék, ha rászoruló vagy, akkor fizetik. De, fizu+gyed+csp. mellett nem hiszem, hogy megadják, ha 3-an vagytok egy háztartásban és még ingatlanotok és autótok is van.
Vagy, megigényled az FHB-t, úgy tudom ha gyes lejárta után igényled, akkor nem kell 1 éve regisztrált munkanélkülinek lenni.
Vagy, elmész dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!