Ha anyuka visszamegy dolgozni a gyermek másfél éves korában, akkor 2 éves koráig kapja a GYED-et. Utána a GYES-t is folyósítják 3 éves korig?
Nekem nem egyértelmű, neten is csak a GYED extráról olvasok. Olyan hihetetlenül hangzik, hogy egy dolgozó nőnek egy évig fizet az Államkincstár GYES-t. Mert a GYED-ért ugye megdolgozott, azt a munkabér alapján számítják.
Kérem, olyanok válaszoljanak, akik biztos választ tudnak adni, vagy már igényelték munka mellett és meg is kapják.
Igen, a gyes-re is ugyanúgy vonatkozik, hogy lehet mellette dolgozni, és nem kell lemondani róla.
Huhhhh......végre egy jó hír! :))
Köszi a válaszokat, a linket is. Én mindenfélét találtam, de konkrétan erre vonatkozót nem.
Lányom 2013. decemberében született, ugye ránk is vonatkozik ez a rendelet és nem csak azokra a babákra, akik 2014. január után születtek?!
2 éves kortól csak akkor igényelheted (nem jár automatice!) a gyest ha max heti 30 órában dolgozol!
ha 40-ben rendes főállásban akkor nem jár a gyes !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!