Segítségre lenne szükségem. Múlt hónapban megszűnt a munkaviszonyom, másfél évet dolgoztam. Szeretnénk babát. Tudok valamit tenni azért, hogy ne gyest, hanem gyedet kapjak?
tudom, hogy gyed akkor jár, ha a szülés pillanatában épp van munkaviszonyom és a szülést megelőző két évben megvolt a 180 nap de lehet hogy már 360. a vállalkozói igazolvány kiváltása például annak számít? (kozmetikus vagyok, el tudnék helyezkedni vállalkozóival) ha most kiváltom akkor fogok gyedet kapni és beleszámít majd a másfél éves munkaviszonyom is ami előtte volt?
tud valaki segíteni ebben?
bármilyen megoldás érdekel.
tehát ha mondjuk 2014 január 1-én születik meg a baba, akkor 2012.január 1-től nézik a jogviszonyt?így értendő a szülést megelőző két naptári év a gyedre vonatkozóan?
ha kiváltom a vállalkozóit, akkor úgy mennyire leszek bejelentve,ezt tudod esetleg?
köszi a segítséget!!:)
értem azzal nincs is probléma, utána már úgysem dolgoznék.
tehát akkor csak a szülés évét nézik? nem néznek hónapot?
úgy értem ha év közepén szülnék,tegyük fel 2014. júniusában, akkor 2012.jún-2014 júniusig nézik a jogviszonyt, vagy 2012,2013at néznek?
ez a vállalkozóis téma elég bonyolultan hangzik, azt hiszem jobb lesz felkeresni egy könyvelőt.
inkább fizetek többet magam után, de kapjak többet szülés után, legalábbis szerintem.
Nem a teljes évet nézik!
A szülést megelőző két éven belül azt jelenti, hogy ha 2014. augusztus 1-én szülsz, akkor a 365 (nem 360!) napnak 2012. augusztus 1 és 2014. augusztus 1 között kell meglennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!