GYES Extra jár nekem?
Kell szabit kivenni ahhoz, hogy táppénzre mehess, rögtön gyedről vagy gyesről nem lehet. Tehát jár a gyed extra. Kiveszel szabit, majd elmész táppénzre, mellette persze jár a gyes.
A 2. babával a tgyás és gyed alapja, ha nem lesz 180 bérezett napod, akkor a tgyás igényléskor vagy a szüléskor érvényben lévő szerződés szerinti béred lesz.
Nem, a táppénz nem bérezett nap, hiszen nem dolgozol.
Egyébként miért nem veszed ki a teljes felhalmozott szabikat? Addig anyagilag is jobban jársz. Én kivettem mikor lejárt a gyedem és még dolgozni is visszamentem, hogy meglegyen a 180 bérezett napom, így 20 ezerrel több tgyást és gyedet kapok most, mint előtte, mert visszamenőleg a béremelést is megkaptam. Mondjuk nálam a főnök bele se ment volna, hogy a felhalmozott szabikból csak 1-2 napot vegyek ki. De, elméletileg meg lehet csinálni, amit írtál, ha a főnököd is belemegy.
Ha nem lesz 180 bérezett napod, akkor a szüléskor vagy tgyás igényléskor érvényben lévő tényleges béred vagy szerződés szerinti béred lesz az alap. Tehát, 2012-ben szültél és azóta nem emeltek neked bért és ha visszamész dolgozni se kapsz béremelést, akkor gyakorlatilag az lesz az alapod, ami a 2012-es vagy 2011-es szerződés szerinti béred volt.
Ha kapsz béremelést, akkor az új bér lesz az alap. De, ha lesz 180 bérezett napod is, akkor átlagbért vesznek, amibe beleszámítanak a pótlékok, prémiumok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!