Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » 19 éves vagyok és terhes....

19 éves vagyok és terhes. Kapok valami segítséget az államtól?

Figyelt kérdés

Eddig még csak diákmunkával dolgoztam, ezért nem fogok gyest kapni, ugye? Bejelentettek, de mivel az után nem fizetek adót, ezért nem hiszem, hogy az számít. Anyukám felveheti a gyest az ő fizetése után?

Van félretett pénzünk a barátommal, amit mi kerestünk meg munkával, kb 400 ezer forint, ennek kell elégnek lennie. Anyukám támogat anyagilag (is) ezért azt a pénzt vészhelyzetre rakjuk félre.

Az államtól van valamilyen segély, amit tudok igényelni? Illetve a bölcsődéért fizetni kell? Szeptembertől kezdem az egyetemet, és Áprilisra vagyok kiírva, a suliba nem vihetem magammal a babánk sajnos :(

2015. júl. 24. 10:48
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:

30 az elég alsóhang.

ha nem tudsz szoptatni az +pár 10e.

2015. júl. 28. 14:55
 42/43 anonim ***** válasza:
Igen alsóhang, de havi 37 ezernél már meg kell nézni, milyen pelenkát választ az ember, meg tud-e venni új ruhát, sajnos. Egyébként a szoptatás sincs ingyen. Anyukának akkor van teje, ha ő is megfelelően, változatosan táplálkozik, és azért ez sem olcsó mostanság.
2015. júl. 28. 15:01
 43/43 anonim ***** válasza:

mivel 5hónapos lenne a gyerek mikor tanulni megy, így a szoptatás gondolom kizárva, meg nem akar tejes cicivel ülni az előadáson. így tápszer, ami még drágább.

de nem hiszem hogy ez végig van gondolva

2015. júl. 28. 15:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!