Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » 19 éves vagyok és terhes....

19 éves vagyok és terhes. Kapok valami segítséget az államtól?

Figyelt kérdés

Eddig még csak diákmunkával dolgoztam, ezért nem fogok gyest kapni, ugye? Bejelentettek, de mivel az után nem fizetek adót, ezért nem hiszem, hogy az számít. Anyukám felveheti a gyest az ő fizetése után?

Van félretett pénzünk a barátommal, amit mi kerestünk meg munkával, kb 400 ezer forint, ennek kell elégnek lennie. Anyukám támogat anyagilag (is) ezért azt a pénzt vészhelyzetre rakjuk félre.

Az államtól van valamilyen segély, amit tudok igényelni? Illetve a bölcsődéért fizetni kell? Szeptembertől kezdem az egyetemet, és Áprilisra vagyok kiírva, a suliba nem vihetem magammal a babánk sajnos :(

2015. júl. 24. 10:48
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, főleg a hosszú, részletes válaszolónak. Így már van egy kis tudásom az egészről, de ezt még jól át fogjuk beszélni itthon anyukámékkal.
2015. júl. 24. 12:38
 32/43 anonim ***** válasza:
18%

Más tüneted is van? Simán létezik álpozitív teszt is....

Addig én nem is gonolkodnék semmin, míg az orvos meg nem erősíti a terhesség tényét is, sőt, egy hét múlva megismételném a tesztet is.

2015. júl. 24. 13:45
 33/43 anonim ***** válasza:
21%

400e az rögtön el is megy mindenre: orvos, cuccok neked és a babának.

lakni hol fogtok?

szülők felkészültek, hogy ők fognak titeket eltartani?

minek megtartani?

2015. júl. 24. 14:22
 34/43 anonim ***** válasza:
42%
én inkább pozitív dolognak tartom, hogy még csak éppen hogy kiderült, lehet, hogy terhes, máris tovább gondolta :)
2015. júl. 24. 14:45
 35/43 anonim ***** válasza:
34%
Utolsó, nekem az lenne pozitív ha előre gondolkodott volna, és nem amikor már terhes êrdeklődik hogy mi jár neki a semmire... Mert sajnos két alkalmi munkára, gyesre szülni nem sok sajnos.
2015. júl. 24. 15:23
 36/43 anonim ***** válasza:
28%
persze, egy tökéletes világban mindenki csak akkor esik teherbe, amikor már milliói vannak - de ez nem az a világ. legalább nem 9 hónapos terhesen jut eszébe, plusz igyekszik tovább tanulni stb.
2015. júl. 24. 16:33
 37/43 anonim ***** válasza:
42%

nem millió, de legalább

-munkaviszonya (2év hogy kapja ami jár), -

-félretett pénze, -

-nem gyerekszobájába babázik le,

-dolgozó párja (am csodálkoznék ha veled maradna a párod, ezen is el kéne gondolkozni!)

2015. júl. 24. 18:52
 38/43 anonim ***** válasza:
37%
mindegy, a kérdés nem ez volt, a dolog már megtörtént, és legalább gondolkozik!
2015. júl. 24. 21:26
 39/43 anonim ***** válasza:

A hosszú válaszoló minden pontos információt leírt, és csak pár személyes tapasztalattal egészíteném ki.

1. Írtad, hogy ismerősöd februárban szült, majd érettségizett, és szeptemberben kezdi az egyetemet.

Szóval mire egyetemre megy, a baba több mint másfél éves lesz. Azért az nem ugyanaz. Mint ahogy leérettségizni sem, hiszen ahhoz nem feltétlenül kell bejárni minden áldott nap, főleg nem érettségi szünetben.

2. A gyerekek nem egyformák. Van amelyik mellett simán elvégzel egy egyetemet, valamelyik meg úgymond "kétemberes" gyerek, örülsz, ha élsz mellette. Az első fiam ilyen volt /most is az, hát nem mennék egyetemre mellette.

3. A szomorúbb tapasztalatom: sajnos nem minden korai terhesség marad meg. Ha még nincs szívhang, akkor várj egy kicsit a tervezéssel, bár remélem nem lesz semmi gond.

Én is azt tanácsolnám, hogy halasszál egy évet. Az első év nagyon fontos a babának, fontos, hogy minél több időt tölts vele, hidd el, a bölcsiben nem fognak vele úgy törődni (már csak a kapacitás miatt sem), mint ahogy te tennéd.

Ha bevállaltátok a babát, akkor vállald be azt is, hogy a te céljaid most egy kicsit a baba érdeke mögé kell hogy kerüljenek. Halasztani lehet, később kezdeni az egyetemet lehet, de az első évét a gyereknek nem fogod tudni visszahozni.

És a bölcsi sem lesz ingyen, mivel szoptatni nem tudod majd, gondoskodnod kell a havi tápszerről, tisztasági csomagról, a térítési díjakkal nem vagyok tisztában, de azért ezek is elég nagy kiadások, ha 40 ezer alatt lesz a jövedelmed.

2015. júl. 28. 14:46
 40/43 anonim ***** válasza:
Csak a tervezés miatt írom le, hogy havi 30 ezer forint simán elmegy a gyerekre. Pelenkázás, babaápolás, ruhák, gyógyszertári cuccok, meg azért néhány játék se árt...stb. Van esetleg a rokonságban nagyobb gyerek, akitől kaphatnátok kinőtt, megunt dolgokat?
2015. júl. 28. 14:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!