Megteheti velem a főnököm? Megszabhatja hogy mikor tud vissza venni?
Kedves 11, gyakorló m unkaügyesként: ejnye-bejnye...
Mi az, hogy nem veszed elő? Semmit nem kell elővenni, megnyitod a törvényt és kimásolod a vonatkozó paragrafust a törvényből.
De segítek: nincs olyan előírás, hogy egy hónapra vissza kell venni. Abban a pillanatban, ahogy megszakítja a fizetés nélküli szabadságát, megszűnik a védettsége és elbocsáthatóvá válik.
Természetesen törvényben meghatározott módon és indoklással.
azért köteles a 30 napra, mert az munkaviszony munkáltató általi megszűntetésének minősül, ahol minimum 30 nap a felmondási idő
Az, hogy a munkaviszonya él még a felmondási idő végéig, nem jelenti azt, hogy köteles visszavenni. Kiírja a szabiját, felmenti a többire a munkavégzés alól, joga van hozzá a munkáltatónak. Ezt azonban eszedbe ne jusson soha senkinek, egy kismamának se úgy előadni, hogy 30 napra vissza kell venniük, mert ez így nem igaz.
Ez az egész úgy néz ki hogy.Szeptember 1.én adom be főnökömnek a papírt hogy vissza mennék,azért akkor mert most kezdi a gyerek a bölcsit és a szeptember még beszoktatás.Október1.én már tudnék dolgozni.Most még Gyesen vagyok,a két éves szabim még bent van,a főnök úgy tett hogy ő semmi szabit nem ad ki senkinek hanem inkább egybe kifizeti.Remélem igaza lesz annak aki írta hogy a beadástól számított 30 és utána vissza kell vennie,mert az jól jönne ki.
Fizetés nélküli szabadság azt sem tudom mikor jár?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!