Van olyan, aki GYED után munka nélkül maradt?
A gyerek 3 éves koráig nem bocsáthatják el.
Ha a korábban betöltött munkakör megszűnt, akkor a korábbi állásával megegyező fizetés mellett felajánlhatnak neki más munkakört is (de nem kötelező elfogadni),
illetve a másik munkakör nem jelentheti azt, hogy például gazdasági vezetőből takarítóvá "nevezik ki".
garancia
- ha sokat letettél már az asztalra a főnök elismeri hogy jó munkarő vagy, a szemedbe, vagy szóban, de szóval konkrétan, és azt is közölheti terhességnél, hogy igen, visszavárnak
- másik, ha a főnökkel jóban vagy, ismerős, protezsált állás, vagy kialakult bizalmi viszony van
mindenestre terhesség alatt meg lehet beszélni minden főnökkel szerintem, hogy mit várhatsz tőle, ha majd visszajössz, ill egyáltalán mik a szándékai, hogyan áll hozzád, stb
Én pultosként dolgoztam, vendéglátói végzettségem van, így tudtam, hogy csak szülésig dolgozhatok a szakmámban, a munkahelyemen. Vissza vettek volna, szerettem is ott dolgozni, de a munkaidő nem engedi, hogy gyerek mellett is csináljam. Így én gyed alatt elvégeztem egy OKJ-s képzést, most 2 éves a fiam, az új szakmámban keresek munkát. Nekem szerencsém van, mert tesómnál tudok félállásban dolgozni, így könnyebb anyagilag, amíg nem lesz valami munka.
Garancia sosincs, hogy hosszútávú lesz a munkahelyed. Most is felmondhatnak bármikor. Nem kell ahhoz gyerek... Ha jól dolgozol, és elégedettek veled, akkor esetleg te leszel az utolsók között, akit elküldenek, ha pl megszűnik a cég...
Maradj a mostani munkahelyeden szülésig, aztán majd meglátod hogy ide mész vissza, vagy egy másikat keresel majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!