Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Egyszeri anyasági támogatáshoz...

Egyszeri anyasági támogatáshoz most akkor orvostól vagy a védőnőtől kell az igazolás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Mindenhol azt olvasom,hogy az orvostól kell igagolás! De nekem a védőnő adott! Nem értem! Minek adott a védőnő,ha az nrm is kell sehova?
2015. máj. 19. 09:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Küldd be a védőnőét, mert hivatalosan kizárólag az fogadható el. Ha peched van, és pont egy kekec ügyintézőhöz kerülsz, heteket csúszhatsz a hiánypótlás miatt, ha nem ezt csatolod.
2015. máj. 19. 10:28
 12/16 anonim ***** válasza:

Talán utána kellene nézni az Államkincstár honlapján, hogy mit kell mellékelni a kérelem mellé, mielőtt válaszoltok.

Kérdező, mivel ezt a nyomtatványt kell letölteni és beadni, javaslom hogy e szerint add be a papírokat:

[link]

"15. Ezen kérelemhez az alább felsorolt iratokat mutatom be, illetve mellékelem másolatban:

15.3. A terhesgondozást végző orvos által kiadott igazolás a terhesgondozáson való részvétel számáról. (Ha a terhesség időtartama alatt a külföldi tartózkodás időtartama egybefüggőn az 5 hónapot meghaladta, az igazolás mellőzhető, a külföldön tartózkodás tényét azonban igazolni szükséges. E rendelkezés nem vonatkozik arra a nem magyar állampolgárságú nőre, aki a Magyar Köztársaság területén jogszerűen történő tartózkodásra hivatkozva nyújtja be kérelmét.)"

Egyébként pedig a védőnői szolgálat igénybevétele NEM kötelező,és az anyasági támogatáshoz pedig nem kötött a védőnői tanácsadás igénybevétele, mert a feltétele a 4 alkalmas terhesgondozáson való megjelenés, és az orvosi vizsgálatok bizony terhesgondozásnak minősülnek.

2015. máj. 21. 06:06
 13/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én védőnő vagyok,és leírom,nálunk hogyan működik.Tulajdonképpen kórházfüggő,hogy kiadják-e az igazolást.A nagykanizsai kórházban kiadják a kiskönyvben található védőnői és orvosi tanácsadások pecsétjei alapján,a környező kórházakban:Zalaegerszeg,Marcali,Keszthely,viszont nem.Ilyenkor a hazaérkezést követően a kiskönyvben szereplő pecsétek alapján én töltöm ki a megfelelő nyomtatványt.A Magyar Államkincstár elfogadja a kórházit is és a miénket is.

Kedves Kérdező!A kórházból kaptál ilyen igazolást?Ha nem,akkor rednben van,hogy adott a védőnő.Ha kaptál,akkor bármelyiket beadhatod.

2015. máj. 21. 08:29
 14/16 anonim ***** válasza:
Kedves védőnő, én pedig a zegi MÁK-nál vagyok cst-s, és ellenőrzés után szigorú utasításba kaptuk, hogy a cst vhr értelmében kizárólag védőnői igazolást fogadhatunk el, ezért sorban hiánypótlással mennek vissza már az igénylések.
2015. máj. 21. 17:38
 15/16 anonim ***** válasza:
Köszönöm a tájékoztatást!Eddig nem volt gond a kórházból kapott igazolással sem,de ezután mindenképp figyelni fogunk erre is!Még egyszer köszönöm!
2015. máj. 21. 19:16
 16/16 A kérdező kommentje:
Én is köszönöm a szakszerű tájékoztatást! Marci bonyolult ez a rendszer! :) :/
2015. máj. 23. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!