Egyszeri anyasági támogatáshoz most akkor orvostól vagy a védőnőtől kell az igazolás?
Jó az amit a védőnő adott, azt küldd be.
Mikor 5 éve szültem akkor az orvostól kellett kérnem, de tavaly már nekem is a védőnő adta mikor kinn volt a szülés utáni első látogatáson. Tavaly változott a terhesgondozási protokoll, nagyobb szerepet kaptak a védőnők.
Kizárólag a védőnő igazolása fogadható el, de ezen igazolhat orvosi vagy védőnői vizsgálatot is.
Ellenőrzik a megyéket, sok helyen elfogadtak hozzá bármit, most elég komoly lebcások voltak miatt, szóval komolyan veszik a törvényi előírást.
Az igazolást a védőnőnek kell kiállítania.
Szerintem senki nem akarja, hogy emiatt csússzon a pénze.
Nem január óta, és nem adhat a védőnő, hanem neki kell adnia.
Így szól a jogszabály:
A kérelemhez csatolni kell a várandósgondozást végző védőnő igazolásának másolatát arról, hogy a szülő nő - a várandósgondozási könyvben rögzítettek tanúsága szerint - a szükséges alkalommal részt vett a várandósgondozáson;
Én nekem a védőnő adta,direkt ezzel a jogcímmel,hogy ez kell ahhoz! Csak most hogy olvasgatom,hogy mik kellennek még hozzá,és mindenhol prvpst írnak,így elbizonytalanodtam!
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!