Szerintetek megoldható gyerekkel egyedül lakásvásárlási hitel így?
van Funda megtakarításom, jelenleg alig van benne még, de adnak kölcsönt, kb 800 ezret.
plusz igényelném a csokot, az olyan 400 ezer(ha jól tudom egy gyerekre)
ezen felül vennék fel banki hitelt
banki árverezés alatti lakásokat nézek, amiket potom összegért árulnak a valódi értékükhöz képest.
3 millió 54 M2-es és nem túlzok, erre jönne az ügyvédi, meg egyéb költségek(nem tudom mik vannak még nem vettem lakást)
de 6 millióig gondolkodom.
(mert ha már albérletben képes vagyok tengődni, ennyi erővel hitelt is fizethetnék, de legalább saját lakásért)
jelenleg 140 a netóm, de ha meg is szűnne a munkahely, piacképes vagyok külföldön is(voltam kint, most is hívtak, megy a nyelv is)
sok sok évig még gyűjteni nem szeretnék, mert szeretnék minél hamarabb saját ingatlant, mert ez túl kicsi, gyereknek sincs külön szobája, és nem akarom "ferdén" nevelni.
szerintetek megoldható a lakásvásárlás, vagy álmodok?
most elolvastam a CSOK-ot, de nem találtam olyan pontot, hogy egyedülállók is igénybe vehetik. mindenhol "szülők" vagy "házastársak" vannak, majd kérdezz utána ha lesz már.
és utólag fizetik ki, ezt is számold bele, hiába számít önerőnek, ha nem tudod letenni az asztalra, csak majd a vásárlás után x héttel lesz a számládon
Én úgy tudom függ a ház méretétől.
Ha csak később kapod meg a szocpolt vagy mi az új neve se gáz de olyan lakást kell találni ahogy az önerő nem haladja meg a 800 ezer forintot, amit neked beleszamolnak az önerőbe. És ha megjön az a 4-vagy 500 ezer akkor azt rá lehet költeni a házra.
11 én is nagyjából futottam át a csokrendszert, de úgy tudom egyedülállóak is igénybe vehetik, meg van amolyan "félcsok" most azt nem tudom hogy a szülőre, vagy gyerekre vonatkozik e, nagyon nem mentem bele, mert még csak tervezgetek, álmodozok, hogy úgy mondjam
meg azon agyalok, lehet a banki hitel inkább jobb ha az az önerőre megy és a Funda hitelezné a lakást, mert a Fundának kedvezőbbek a törlesztői a banki hiteleknél
13-as úgy érted, hogy ha a csok 500 ezer forint az én önerőm csa 300 ezer lehet, hogy megfeleljen ennek az általad említett 800 ezres határnak? és egy lakás 20 %-a kell, hogy önerő legyen, ahogy fentebb írta valaki, ezek szerint akkor
max 4 millás lakást vehetnék..?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!