Lehetséges e, hogy az adós egyedül fel tud mondani egy szerződést úgy, hogy mellette adóstárs is szerepel?
Nálunk is a férjem az adós, én a vagyok az adóstárs.
A férjem mindent el tud intézni a bankban nélkülem is, tehát én még eddig egyszer sem kellett, h bemenjek. Amúgy egyenlő jogaink vannak.
Adós, adóstárs: jogosultak a kölcsönszerződésben meghatározott összeget felvenni, azt a szerződésben meghatározott módon felhasználni. Kötelesek a hitelösszeget a szerződés szerinti időpontokban és összegben (törlesztőrészlet) visszafizetni. Ha nem fizetnek, ellenük végrehajtási eljárás indítható, az egész vagyonuk ellen, függetlenül attól, hogy mi volt a fedezet a kölcsönszerződésben. Lényegében nincs különbség az adós és adóstárs között.
A banknak nem az az érdeke,hogy fizetve legyen a hitel?
Érdekes lenne ha az exem bemenne,hogy felbontaná a szerződést és azt szeretné ha innentől a fizetésünk 33%-át levonnák.
Számomra ez kicsit érdekes.
(mert ezt mondta)
Nem bántásból írom, de úgy tűnik, az exedbe anno nem az eszéért szerettél bele.:)
Ahhoz, hogy vonják valaki bérének a 33%-át, az kell, hogy a hitelt felmondja a bank pl nem fizetés miatt, majd végrehajtónak adja át a teljes követelését, aki viszont bírósági úton kérheti a fizetés letiltást, de mivel az exed az adós, így ez rá (IS) vonatkozna.
Igen, az exed egyedül is felmondhatná a kölcsönszerződést, ha kifizetné a teljes tartozást a banknak, de szerződésmódosítási joga nincs, hiszen azt adósnak, adóstársnak együtt kell kérni.
Csak még egy észrevétel. Nincs olyan, hogy " 1/2 részben adós" valaki.Adós, adóstárs egyetemlegesen felel a hitel teljes visszafizetésére, tehát ha pl Te nem fizetnéd a részleteket, a bank a teljes összeget az exeden hajtaná be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!