Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mi lesz a Csed és Gyed alapja...

Mi lesz a Csed és Gyed alapja ebben az esetben?!

Figyelt kérdés

2010 márciusban született az első gyermekem vele Tgyást és Gyedet kaptam,2012 nov.ben született a második gyermekem,vele is ugyanazt,most nyár végén születik a harmadik baba,jelenleg gyest kapok a kicsire.

Mi lesz a Csed és Gyed alapja ilyenkor?!

A munkahelyem még megvan de az első gyerek óta nem dolgoztam.

2015. márc. 27. 10:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy csed és gyed.

Csed alapja szerződés szerinti béred lesz. Szabit veszel ki?

Ha több mint 6 hónapot leszel úgy gyesen, hogy nem mész vissza dolgozni, akkor a gyed alapja a minimálbér.

Én javaslom, hogy vedd ki a felhalmozott szabikat, majd táppénz, így a gyed alapja szintén a szerződés szerinti béred lesz.

2015. márc. 27. 10:23
 2/3 anonim ***** válasza:
Sőt, nem tudom, hogy az első gyerek után kivetted-e a felhalmozott szabikat, mert ha nem és most veszed ki azokat is, akkor összejön 30 naptári napi jövedelem és akkor csed és gyed alapja a tényleges béred lesz.
2015. márc. 27. 10:24
 3/3 anonim ***** válasza:
A szerződés szerinti béred lesz mindennek az alapja. Már nincs minimálbér, ha van folyamatos biztosítási jogviszony. A szabid már azért is érdemes lenne kivenni (vagy legalábbis pár napot), mert akkor a szülésig még tp-re is tudnál jönni. Az ugye plusz pénz. Én már rég arra jöttem volna a helyedben.
2015. márc. 27. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!