Kapok táppénzt?
Figyelt kérdés
Babám 8 hónapos. 2 éves korától ugye gyes jár 3 éves koráig. Ha jönne a kistesó, amikor 2 éves lesz, kapok úgy táppénzt a gyes helyett, hogy cukorbeteg vagyok? Gyes vagy táppénz jár akkor? Mert engem azonnal kiírt a dokim, mikor terhes lettem (veszélyztettnek, a betegség miatt)...2015. jan. 28. 21:19
1/6 anonim válasza:
Ha megvan a munkaviszonyod, csak akkor mehetsz táppénzre. De Cukorbetegség miatt mennél táppénzre?
Veszélyeztetett terhesként mehetsz. Akkor gyest és táppénzt kapsz együtt.
2/6 A kérdező kommentje:
Igen, a cukorbetegség miatt írt ki rögtön, ahogy terhes lettem. I-es típusú vagyok, készültünk a babára, és tudtam, hogy ki fog írni. Csak azt nem tudtam, hogy a kevés gyed-et kapom, ha terhes leszek újra, vagy a táppénzt, ami jobb. De a legjobb, amit írtál, hogy a kettőt együtt! Ez tényleg így van? Örülnék! Megvan a munkaviszonyom!
2015. jan. 28. 21:41
3/6 A kérdező kommentje:
Ez csak azért fontos, hogy hogyan tervezzük a tesót. Mindenképp szeretnénk még egy babát, de nem mindegy, mikor, anyagialag sem.
2015. jan. 28. 21:42
4/6 anonim válasza:
Gyes+tp mehet majd együtt, csak ne felejtsd el előtte megszakítani a fizu nélküli szabidat, és legalább 1 nap szabit kivenni. Utána ha megszületik a pici a nagyra 3 éves koráig kapod a gyest+ a picire a csedet, majd gyedet. És a szerződés szerinti béred lesz az alap (vagy az előző ellátás alapja, attól függ mikor szülsz, mennyi volt most az ellátásod alapja .... a mostani tv szerint rosszabbul nem fog járni mint az elsőnél)
5/6 anonim válasza:
Gyed alatt is el lehet menni táppénzre, úgy, hogy kapod a gyedet és a táppénzt. Csak kell kivenni pár nap szabit, majd elmenni táppénzre és vissza gyedre.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Boldog vagyok :)
2015. jan. 29. 21:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!