Mennyi táppénzt kapok ha br.118000 ft a keresetem. Illetve mikor van kifizetés az Oep-nél?
Személyesen adtam le okt.15-én az első táppénzes papíromat,a
helyi polg.hivatalban ahol tb ügyfélfogadás volt.
Szia!
115.500 a bruttóm, előző hónapban 57.000 ft-ot kaptam. Ez lesz a 2. teljes hónapom, előtte egy fél havit kaptam. Az első 24-én érkezett meg, a második 25-én. A szeptemberit még nem kaptam meg. A cégnél adom le a papírt, hónap végén, ők intézik tovább,és az OEP utalja.
2. vagyok!:-)
Azt elfelejtettem írni, hogy a magzati adókedvezmény ebben nincs benne, azt majd az adóbevallással igényelem vissza.:-)
23 hkm
Ha tavaly is dolgoztál és volt tavaly 180 bérezett napod, akkor a tavalyi bruttó átlagbéred 60%-a lesz a táppénz, ha nincs meg folyamatos 2 év munkaviszonyod, akkor 50% a táppénz.
Ha tavaly nem volt 180 bérezett napod, akkor az igénylés napjától visszamenőleg kell számolni 180 napot és annak a 60 vagy 50%-a lesz a táppénz.
A bruttó átlagbérbe a túlórák, prémiumok, pótlékok is beleszámítódnak, ha azt nem feketén kaptad. Tehát, ha tavaly is dolgoztál ennél a cégnél több mint 180 napot, akkor azzal a béreddel számolj. Legegyszerűbb azt venni alapul, amit a NAV-nak elküldtél bevalláskor!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!