Mennyibe kerül nagyjából havi szinten egy kisgyerek?
Most nem dolgozol? Mert, ha stabil munkahelyrol mesz szulni eloszor Tgyas, majd ket eves korig Gyed jar. Ket eves kot utan jar a gyes, ami 25 ezer huf. Ehhez jon 10 ezer adokedvezmeny es 12500 csaladi potlek. Egyszeri anyasagi tamogatas 62 ezer. A baba eleinte nemvkerul sokba, fkleg, ha szopratsz, majd az iskolai evek lesznek huzosak.
ja, ha a gyerek egy eves lesz, mehetsz vissza dolgozni es kapod mellette agyedet is. Szoval vannak lehetosegek...
hát, szerintem azért sokba kerül :) de persze megéri. nekem nettó 180 fizu után 140 körül volt a tgyás, amit fél évig kaptam, aztán most 105 a gyed, 1,5 évig, aztán jön a gyes, ami már szinte csak zsebpénz.
a szülés, terhesség benne volt pár százezerben, persze mehetsz nem magánba is, de mondjuk az én terhességem indokolta, hogy valaki odafigyeljen rám, és ezt nem lehet kiszámítani...egy-egy vizsgálat 5000, szűrések 20-30e, pár terhesruha, egyéb dolgok, munkából kimaradás (táppénz), maga a szülés (120 e).
a gyerek kajája megoldott pár hónapig, ha anyatejes, de erre nincs biztosíték. táp, ha nem írják fel 1500-3500 forintig mozog. pelenka, jobb fajta, kb 4-5000, ez átlag két hétre elég, ja, a táp meg szintén talán 1-2 hét. üveges kaják 200-1000 forintig, de akkor már ott van az, hogy te is készíted neki az ételt.
ami nagyobb költség, a bútorok, 10.000-ért már kapni jó ágyat, pelenkázót, matrac is 10 körül. mindenféle ruhák, overall, ha kell, hálózsák, takarók stb. szerintem 50-100 között, persze nem kell egyszerre megvenni. babakocsi, hordozó 50-csillagos ég.
hú, nem is tudom, mi van még :)
de hogy válaszoljak az alapkérdésre, szerintem havonta 25-30e forint, ha már megvan. átlagosan.
érdemes azt is átgondolni, lakást kellene-e cserélni, vagy autót? és tartalékok nélkül sem vágnék bele.
itt van egy kalkulátor:
mi ikreket nevelünk, nem élünk nagy lábon, én most 105+csp kapok, családi a.kedv a férjem írja le, ő jól keres, és így kijövünk, van megtakarításunk. nem dicsekvés, csak hogy legyen mihez viszonyítani a válaszokból.
A 2-est szerintem se vedd alapul.
Mi nem putriban élünk, de nem is fényűzően. A legtöbb dolgot használtan vettük, vagy kaptuk és mégis minden tökéletesen használható, a gyereknek nem csillivilli holmik kellenek.
Már 2 éve szültem, nem emlékszem mindenre, de pl. merev pelenkázó alátétet 500Ft-ért, kiskádat 1000ft-ért, meleg hálózsákot szintén 500-ért, Lilliputi SSC-t 5000-ért, Manduca-t 20000ért vettem, ezek mind a bolti ár töredékei és semmi bajuk.
Pelenkát DM-ben vehetsz kuponokkal, ha tápszer kell, 1 éves korig van olcsóbb is, amit én írattam egy ezres se volt a 800 grammos.
Nekünk egész hónapra jut kb. 40-45 ezer mindenre, így meg se tehetném, hogy csak a gyerekre elköltök 30 ezret, mert akkor éhenhalnánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!