Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mennyibe kerül nagyjából havi...

Mennyibe kerül nagyjából havi szinten egy kisgyerek?

Figyelt kérdés
Párommal összevesztünk a témán, ő nem akar egyáltalán, mert az olyan sokba kerül. Meg mi az, hogy én 3 évig nem fogok dolgozni. Na és utána egyáltalán mit fogok. Meg ilyenek. Nem aktuális a dolog, de szeretnék tájékozódni. GYES, családi pótlék, családi adókedvezmény, olyan 47 ezer Forintra lehet számolni, ugye? Ezeket is csak érdeklődésképp kérdezem, nem ebből akarok megélni!
2015. jan. 13. 17:28
 1/7 anonim ***** válasza:
59%

Most nem dolgozol? Mert, ha stabil munkahelyrol mesz szulni eloszor Tgyas, majd ket eves korig Gyed jar. Ket eves kot utan jar a gyes, ami 25 ezer huf. Ehhez jon 10 ezer adokedvezmeny es 12500 csaladi potlek. Egyszeri anyasagi tamogatas 62 ezer. A baba eleinte nemvkerul sokba, fkleg, ha szopratsz, majd az iskolai evek lesznek huzosak.

ja, ha a gyerek egy eves lesz, mehetsz vissza dolgozni es kapod mellette agyedet is. Szoval vannak lehetosegek...

2015. jan. 13. 18:54
 2/7 anonim ***** válasza:
71%

hát, szerintem azért sokba kerül :) de persze megéri. nekem nettó 180 fizu után 140 körül volt a tgyás, amit fél évig kaptam, aztán most 105 a gyed, 1,5 évig, aztán jön a gyes, ami már szinte csak zsebpénz.

a szülés, terhesség benne volt pár százezerben, persze mehetsz nem magánba is, de mondjuk az én terhességem indokolta, hogy valaki odafigyeljen rám, és ezt nem lehet kiszámítani...egy-egy vizsgálat 5000, szűrések 20-30e, pár terhesruha, egyéb dolgok, munkából kimaradás (táppénz), maga a szülés (120 e).

a gyerek kajája megoldott pár hónapig, ha anyatejes, de erre nincs biztosíték. táp, ha nem írják fel 1500-3500 forintig mozog. pelenka, jobb fajta, kb 4-5000, ez átlag két hétre elég, ja, a táp meg szintén talán 1-2 hét. üveges kaják 200-1000 forintig, de akkor már ott van az, hogy te is készíted neki az ételt.

ami nagyobb költség, a bútorok, 10.000-ért már kapni jó ágyat, pelenkázót, matrac is 10 körül. mindenféle ruhák, overall, ha kell, hálózsák, takarók stb. szerintem 50-100 között, persze nem kell egyszerre megvenni. babakocsi, hordozó 50-csillagos ég.

hú, nem is tudom, mi van még :)

de hogy válaszoljak az alapkérdésre, szerintem havonta 25-30e forint, ha már megvan. átlagosan.

érdemes azt is átgondolni, lakást kellene-e cserélni, vagy autót? és tartalékok nélkül sem vágnék bele.

itt van egy kalkulátor:

[link]

mi ikreket nevelünk, nem élünk nagy lábon, én most 105+csp kapok, családi a.kedv a férjem írja le, ő jól keres, és így kijövünk, van megtakarításunk. nem dicsekvés, csak hogy legyen mihez viszonyítani a válaszokból.

2015. jan. 13. 21:13
 3/7 anonim ***** válasza:
32%
Azért a kettes válaszolót ne vedd alapul! Bútort, babakocsit, hordozót és mindent sokkal olcsóbban ki lehet hozni. Mi nem vagyunk szegények, nem munkanélküliből tengődünk, de nem költöttünk ilyen horror összegeket. Pelenkázó pl 5000 huf a vateráról és semmi baja. Kiságyunk volt, az nem kellett. Babakád kb 2500-3000, már nem emlékszem. Babakocsit sem 50ért vettünk, de azt is találsz használtat nagyon jó állapotban jó áron. Szóval nekem túlzás, amit kettes leírt.
2015. jan. 13. 21:56
 4/7 anonim ***** válasza:
47%

A 2-est szerintem se vedd alapul.

Mi nem putriban élünk, de nem is fényűzően. A legtöbb dolgot használtan vettük, vagy kaptuk és mégis minden tökéletesen használható, a gyereknek nem csillivilli holmik kellenek.

Már 2 éve szültem, nem emlékszem mindenre, de pl. merev pelenkázó alátétet 500Ft-ért, kiskádat 1000ft-ért, meleg hálózsákot szintén 500-ért, Lilliputi SSC-t 5000-ért, Manduca-t 20000ért vettem, ezek mind a bolti ár töredékei és semmi bajuk.

Pelenkát DM-ben vehetsz kuponokkal, ha tápszer kell, 1 éves korig van olcsóbb is, amit én írattam egy ezres se volt a 800 grammos.

Nekünk egész hónapra jut kb. 40-45 ezer mindenre, így meg se tehetném, hogy csak a gyerekre elköltök 30 ezret, mert akkor éhenhalnánk.

2015. jan. 13. 23:25
 5/7 anonim ***** válasza:
9%
Hány éves vagy? Dolgoztál már egyáltalán? Miért nem kezdesz el dolgozni? Két évet kibírsz szerintem és utána nem kell aggódnod a pénz miatt. Imádom amikor valaki kb azért szül hogy ne kelljen dolgozni, mert a párja úgyis jól keres...
2015. jan. 14. 07:32
 6/7 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló, 30 vagyok, amint írtam is, kíváncsiságból kérdeztem. Úgyhogy ne általánosíts kérlek! Többieknek köszönöm a válaszokat, most már legalább van viszonyítási alapom. Általában használt dolgokra költünk (gondolok itt például bútorra), gondolom gyerek holmikból is ki lehet fogni jókat jó áron. Inkább az ilyen pelenka/tápszer/egyéb napi dolgok érdekeltek. :)
2015. jan. 14. 13:31
 7/7 anonim ***** válasza:
kettes vagyok, és szinte mindent használtan vettünk. 20 volt a babahordozó, 55 a babakocsi pl. de hiába van olcsó DM-es pelenka, ha speckó az én gyerekeimnek csak a Pampers Prémium vált be, a többitől csúnya volt a bőrük. mi sem élünk fényűzően, de az élet néha felülírja a dolgokat!
2015. jan. 14. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!