Mikorra jegyzi meg (nagyjából) egy kisgyerek, hogy mihez ne nyúljon a lakásban?
Köszi a gyors választ!
Amikor megtiltom, megérti, hogy nem szabad, de ha nem figyelek oda, 2 perc múlva ravasz módon újra próbálkozik. Ha akkor sem engedem, begurul, morog és ökölbe szorítja a kis kezét. Ő most 10 hónapos. Neked 9 hónaposan már magától tudta az egész lakásban, hogy mihez ne nyúljon? Nem kellett újból és újból "leállítani" a próbálkozásait? Vagy ez személyiségfüggő?
Hát nem tudom az én lányom már mindjárt két éves, de mindig van vmi új, amit azért is csinál mert nem szabad. Persze ezt időszakosan csinálja. Egy időben a szekrényét pakolta ki, majd ezt vagy azt. Aztán abbahagyta csinált mást ami idegesítő számomra. De azt mondják így okosodik. Úgyhogy próbálom ezt középúton kezelni, amit sokszor nagyon nehéz megtalálni.
De persze sok mindent nem csinál már amit régen. Bár igazán ő nem is csinált idáig olyanokat amiket legfent írtál. Lehet ő ilyen szempontból később kezdte el. De ilyen a félés is egyes helyzetektől, dolgoktól. Más gyerek nyolc, kilenc hónaposan csinálja, ő most. Minden gyerek más.
Egy biztos, azért majd ha hat éves lesz ilyesmiket biztos nem csinál, mint a fentiek. :)
De az is biztos hogy lesz majd más dolog, másféle.
Azt mondják kisgyerek kis gond, nagygyerek nagy gond!
Eddig nem hittem el, de egyre jobban hiszem, pedig még nagyon az elején van! Meg kell tanulni kezelni minden korosztály maga nehézségét és boldogságát! Ami néha nehéz, de a középutat és a kompromisszumokat kell keresni mindenhol mindig!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!